JOŠ JEDNA POBEDA NOVAKA PROTIV ATP-A! Đokovićev predlog USVOJEN! Piše se ISTORIJA u tenisu!

Autor:

Sport

06.05.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) donela je odluku da ukine funkciju linijskih sudija od 2025. godine.

JOŠ JEDNA POBEDA NOVAKA PROTIV ATP-A! Đokovićev predlog USVOJEN! Piše se ISTORIJA u tenisu!

Foto: Starsport

Novak Đoković u Banjaluci

Linijske sudije će biti zamenjene video tehnologijom koja će pratiti kretanje loptica i signalizirati kada završe u autu.

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci smatra da je ova odluka tehnološki napredak.

- Ovo je istorijski trenutak za naš sport, do kojeg smo došli posle pažljivog razmatranja. Tradicija je srž tenisa i linijske sudije su imale važnu ulogu prethodnih godina. Ipak, imamo odgovornost da prihvatamo inovacije i nove tehnologije. Naš sport zaslužuje najprecizniji oblik suđenja i oduševljeni smo što možemo da to uvedemo tokom cele naše sezone 2025. godine - izjavio je Gaudenci za sajt ATP-a.

Foto: Tanjug/AP

 

Ovakvu ideju je odavno predložio Novak Đoković, najbolji srpski i svetski teniser izneo je predlog još pre nekoliko godina, koji je tek sada zaživeo.

- Uz dužno poštovanje za tradiciju, što se tiče ljudi prisutnih na meču, uključujući i linijske sudije, ne vidim razlog zbog kojeg svaki turnir na svetu ne bi imao ono što smo imali i u Sinsinatiju. Tehnologija je toliko napredovala da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi linijske sudije i dalje trebalo da budu na terenu - rekao je Nole svojevremeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading