NOVAK ĐOKOVIĆ "SKINUO MRAK" A U SVETU NEVERICA: Ovako je izgledala ta 2008. godina

Autor:

Sport

25.09.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet tresla kriza posle koje je Nole izbrojao do 24, a proizvođač mobilnih telefona do 15. Samo Zvezda i Partizan "furaju" istu priču.

NOVAK ĐOKOVIĆ "SKINUO MRAK" A U SVETU NEVERICA: Ovako je izgledala ta 2008. godina

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, saglasni su mnogi kojima je glavni argument za to teniska statistika. Nole je od 2008. i Australijan opena osvojio rekordna 24 grend slema i izbrojao do 392. nedelje na vrhu ATP liste počev od 2011. i osvajanja prvog Vimbldona. Međutim, svi znaju šta je Novak postao u poslednjih 15 godina, a malo ko pamti kako je svet izgledao u godini u kojoj je počela da se stvara jedna od najlepših i najdominantnijih sportskih priča u u istoriji.

Srpski as je pisanje grend istorije započeo slavljem u finalu Melburna nad Francuzom Žo-Vilfredom Comgom i to na Svetog Savu te 2008. Tada je svet bio u velikoj ekonomskoj krizi, što se ni 15 godina kasnije nije promenilo. Međutim, te godine je u svetu bio aktuelan Ajfon prve generacije, a sada smo brojanje stigli do broja 15. Od tada do danas nije se promenila ni činjenica da je Crvena zvezda u tom trenutku bila šampion Srbije, a Partizan u košarci pokušavao da se domogne nokaut faze Evrolige.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, Australijan opne 2008.

Tog januara 2008. prvak NBA lige je bio Srbin, ali ne igrač poput Nikole Jokića, već trener naših korena Greg Popovič, koji je sa San Antonijem uzeo šampionsko prstenje nekoliko meseci ranije. Aktuelni prvak Formule 1 je bio Kimi Raikonen u ferariju.

Ono što se od tada do danas promenilo kod Novaka je, za početak, trener jer Marijana Vajde dugo nema, a tu je Goran Ivanišević. Promenio je Đoković od tada i sportsku oprenu u kojoj igra, a promenio se i njegov privatni život. To više nije mladić koji putuje po svetu jureći rezultate dok ga prati devojka, već porodičan čovek u kojeg su supruga Jelena i dvoje dece Stefan i Tara. Promenio je Novak i iznos na svom bankovnom računu, sada je nekoliko stotina miliona evra bogatiji.

 

 

Međutim, ono što se nije promenilo je nejgova glad za trofejima. A sve ono što de desilo Đoković je znao i te 2008. jer je sve predvideo poput proroka.

- Meni je životni cilj da postanem najbolji na svetu. Želim da budem realističan, dvojica igrača su ispred mene (Rodžer Federer i Rafael Nadal), oni su bolji od mene. Ja ću pokušati da napredujem bar za jedan stepenik u narednim godinama, da li ću do toga doći – ne znam. Kad god se pojavim i osvojim neki veliki turnir, predstavljam sebe, ali i svoju zemlju, svoj narod koji me podržava u Srbiji i prati turnire. Na neki način mogu da im se odužim za sve ono što sam doživeo u detinjstvu - govorio je pre 15 godina skromni Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading