BRAVO NOLE: Đoković dobio Erbera posle rovovske bitke i plasirao se u narednu fazu Rolan Garosa!

Autor:

Sport

28.05.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole nastavlja da krči put ka odbrani titule.

BRAVO NOLE: Đoković dobio Erbera posle rovovske bitke i plasirao se u narednu fazu Rolan Garosa!

Foto: www.profimedia.rs

Đoković

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković pobedio je Pjera Erbera rezultatom 3:0 na Rolan Garosu i prošao u narednu fazu. Sledeći okršaj Nole će imati protiv Španca, Roberta Karbaljes Baene. 

Đoković je započeo meč vrlo sigurno, osvajajući prvi set uz brejk u trećem gemu i održavajući prednost bez većih izazova. Međutim, Erber je pružio žestok otpor u nastavku meča, posebno istakavši svoje dubl igračke veštine.

Iako je poznat po svojoj dubl igri, Erber je pružio snažan otpor Đokoviću, držeći korak sa njim i prisiljavajući ga na taj-brejk u drugom setu. Ipak, Đoković je pokazao svoju klasu i uspeo da povede sa 2:0.

U trećem setu, Đoković je bio vrlo siguran, održavajući svoje servis gemove sa lakoćom. Iako je imao priliku za brejk u četvrtom gemu, nije je iskoristio, ali je ipak uspeo da dođe do vođstva od 5:4. Na kraju je zaradio meč loptu i iskoristio je, završavajući meč posle dva i po sata igre.

TOK MEČA:

Treći set

6:4 TOO NOLEE! Đoković je uspeo da privede meč kraju i dođe do pobede.

5:4 Previše praznog prostora je ostavio Erber, što Novak koristi i dolazi do poena. Nakon duže razmene poena, Đoković smečuje i dolazi do prednosti od 30:0. Ponovo Nole dobija gem za nulom.

4:4 Sjajno je vratio Erber udarac Novaku i došao do prvi poena u osmom gemu. Zatim Đoković stiže do egala uz pomoć mrežice. Igra Francuz odlično, uspeva da parira prvom reketu sveta i dolazi do izjednačenja.

4:3 Dolazi Novak do poena, ali nakon servis greške poklanja poene Erberu. Nezogdan servis Đokovića, Francuz nije uspeo da vrati. Siguran gem za Noleta.

3:3 Dodao je gas Erber i bez izgubljenog poena osvojo gem.

3:2 Nakon poena, Nole je napravio dve greške, pa je Erber profitirao. Dobro je servirao Đoković, nije uspeo Francuz da uvrati, pa je poslao loptu u aut. Osetio je Nole dobar trenutak na krene na mrežu, pokušao je prvi put da zakuca, nije uspeo, ali je iz drugog poentirao. Odličan Nole osvaja gem.

2:2 Sjani Erber! Obojica tenisera osvajaju gemove na svoj servis, prilika za brejk nema.

2:1 Nole je stigao do lakih poena. Potom je usledila razmena kratkih udaraca, a Đoković je izašao kao pobednik. Uspeo je Novak da osvoji gem bez izgubljenog poena. 

1:1  Imao je Novak priliku, bio je na 0:30. Francuz je vezao četiri poena i stigao do izjednačenja.

1:0  Odličan gem za start trećeg seta. Dobija ga Đoković ekspresno, bez izgubljenog poena. Sigurnost servisa, jako, jako važno.

Drugi set

7:6 BRAVO NOLE! Đoković je dobio taj-brejk i poveo u drugom setu.

6:6 Erber je postao agresivniji u drugom setu, igrao je bolje nego u prvom. Novak dolazi do dva vezana poena. Pokušao je Francuz kratkom loptom, stigao je to Đoković i uspeo da poentira. Izjednačio je Nole i obezbedio taj brejk.

5:6 Novi as za Erbera. Pokušavao je Novak kratkim loptama, ali je Francuz imao odgovor na to. Potom je Erber napravio duplu grešku i Novaku obezbedio novi poen (15:30). Đoković pravi grešku na defanzivan udarac Erbera. Pravi ponovo duplu grešku Francuz, ali na kraju je sačuvao još jedan gem.

5:5 Još jedan atrkitavn poen, pokušao je Nole kratkom loptim, Erber je stigao, a potom lobom, međutim Francuz nije uspeo da vrati. Potom je Đoković stigao do dva vezana poena i na kraju sa nulom osvojio gem.

4:5 Erber dobija novi servis gem, ponovo bez veće muke. Stigao je do dve vezane gem lopte, a drugu vinerom pretvorio u gem.

4:4  Agresivan je Erber, Novak je morao baš da se pomuči za ovaj gem. Stigao je Erber do egala, ali je Novak izdržao pritisak i dobio gem.

3:4  Očigledno je Erber pronašao dobar ritam servisa. Odlično pogađa, često šalje te neugodne kikove koji su bar u ovom gemu bili priličan problem za Novaka. Kao da još traži onaj svoj ritern

3:3 Nastavlja se velika borba na Šatrijeu. Novak osvaja gem na svoj servis i dolazi do izjednačenja.

2:3 Razigrao se Erber koji je došao do prednosti od 30:0. Pravi nekoliko grešaka Novak u ovom gemu, što ga je koštalo gema.

2:2 Đoković dolazi do dva brza poena uz jednu grešku Erbera. Francuz se odlično kretao, imao je dobro čitanje igre, Nole je odigrao kratku loptu, Erber je stigao i poentirao. Novak je nezgodno servirao, a Erber šalje loptu u aut. Još jedna greška Erbera, a Đoković dolazi do izjednačenja.

1:2 Ogromna borba se vodila u drugom setu. Kada je Erber pronašao pravi ritam i napao Novaka, Đoković je uzvratio istom merom i došao do prilike za brejk. Francuz je uspeo da vrati poen za 40:40, a onda i okrene gem u sovju korist.

1:1 Dolazi Nole do poena, ali Erber uzvraća na drugoj strani (15:15). Kakav poen. Francuz je naterao Novaka da se brani, dva puta je pokušao da smečuje, pokušao je Đoković da ga spreči, ali nije uspeo. Potom je Erber došao do izjednačenja.

1:0  Brejk Đokovića. Dobro je ušao Novak i u drugi set. Uz dosta sreće poveo je 40:30, a onda je imao mnogo snažnih i preciznih udaraca sa dosta spina, a tu Erber ništa nije mogao. 

Prvi set

6:4 Nije se tek dao Erber, došao je do poena nakon drugog servisa Đokovića. Potom je Nole doša do izjednačenja (15:15). Novak uspeva da rutisnki dođe do vođstva u prvom setu.

5:4 Još jedan težak set za Novaka, Erber je uspeo da smanji prednost.

5:3 Dolazi Novak do dva vezana poena, postiže i treći as na meču. Erber je poslao loptu u aut i Đoković dolazi na korak od vođstva od 5:3. Lagano, rutisnki je došao do novog vođstva.

4:3 Dolazi Erber do poena kratkim riternom. Potom je poslao loptu u aut i to je bilo izjednačenje (15:15). Došao je Francuz do asa. Strašan drop šot Erbera, kratka lopta, Novak je pokušao da stigne loptu, ali nije uspeo. Nole šalje loptu u aut, a Erber smanjuje prednost.

4:2 Imali su dužu razmenu poena, Novak je uputio kratku loptu, ali se Erber odlično snašao, stigao i uspeo da poentira. Potom je Nole imao zakucavanje i došao do izjednačenja (15:15). Uputio je snažan servis Đoković, Francuz je bio nemoćan i nije uspeo da vrati. Predivan lob je imao Erber. Uspeo je Nole odličnim potezom da dođe do novog vođstva.

3:2  Erber je za razliku od prethodnog servis gema pokazao mnogo više. Lako ga je dobio.

3:1 Đoković je došao do dva brza poena. Međutim, Francuz je nastavio sa greškama, što je odgovaralo Novaku koji je nastavio u svom ritmu i osvojio gem bez izbubljenog poena. 

2:1 Erber je napravio duplu servis grešku. Francuz je poslao loptu u aut, lopta je bila na blizu linije, ali je Nole došao do dva vezana poena. Pokušao je Erber kratkom loptom da prevari Noleta, ali je on stigao i poentirao. Nakon tri vezana poena Đokovića, Erber je izašao na mrežu i došao do poena. Sjajna igra Novaka, pa je došao do vođstva.

1:1 Novak je prvi servirao u drugom gemu, propustio je prvi servis, ali je drugi bio dobar i došao do poena. Dolazi prvi reket sveta do novog asa i na odličan način parira protivnika, a potom i drugi. Odgovrio je Novak na isti način i došao do izjednačenja bez izgubljenog poena.

0:1 Prvi je servirao Erber, ali je napravio grešku, pa je imao priliku još jednom. Nole je poslao loptu u aut. Usledila je duža razmena udaraca, Đoković je poslao kraću loptu, a Francuz je uspeo da poentira. Erber je dobio prvi gem izgubljenog poena.

Nole brani titulu koju je osvojio prošle sezone protiv Norvežanina Kaspera Ruda. Podsetimo, povukao je dva neočekivana poteza Đoković pred Rolan Garos, iz tima je odstranio Nenada Zimonjića, a priključio je Borisa Bošnjakovića i videćemo koliko će mu ova promena doneti. Takođe, Nole se zagrevao pred duel sa Francuzom u prisustvu novog člana tima, Borisa Bošnjakovića.

 

Đoković još uvek nije osvojio trofej ove sezone, a na konferenciji za medije pre početka Rolan Garosa istakao je da zna za šta je sposoban.

- Znam za šta sam sposoban, posebno na Grend slemovima, obično igram najbolji tenis na Grend slemovima. U većem delu karijere sam to radio, to je cilj. Već neko vreme pričam da na šljaci želim da budem najbolji u Parizu. Prošla godina bila je odlična, posebno na Rolan Garosu. Nadam se da ću imati sjajan turnir. Naravno da utiče to što ovih pet meseci mog tenisa nije bilo baš sjajno. Zato imam pristup koji je fokusiran na stvarima dan po dan, kako bih došao što dalje na turniru - naveo je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading