NEVEROVATNO! NI ĐOKOVIĆA, NI NADALA! Evo koga bi Federer izabrao za rivala na oproštajnom meču

Autor:

Sport

21.06.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepo mu je sećanje na prvi meč protiv Noleta.

NEVEROVATNO! NI ĐOKOVIĆA, NI NADALA! Evo koga bi Federer izabrao za rivala na oproštajnom meču

Foto: Tanjug/AP

Jedno od najupečatljivijih rivalstava u svetu tenisa svakako je ono između Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Federer je istakao da je prvi put igrao protiv Đokovića u Monte Karlu, ali da taj duel nije imao jak odjek kao što je to bio slučaj sa Nadalom. Ipak, istakao je da su se stvari promenile, te da je Đoković kasnije uspeo da sve dovede u red i postane jedan od najboljih tenisera današnjice.

- Kada sam prvi put igrao protiv Novaka, u Monte Karlu, ne sećam se da je taj duel imao jak odjek. Niko nije pričao da je počelo rivalstvo za istoriju. Sa Rafom je bilo drugačije, bilo je mnogo više snage iza njega. Kada sam igrao protiv Đokovića, još uvek je imao greške u tehnici. Tada se smatralo da je to njegova mana, ali je on posle uspeo da sve sjajno dovede u red. Bila je to epoha u kojoj su najbolji teniseri bili oni koji su imali najbolju tehniku. Posle je došla nova tehnologija reketa koja je pomogla generacijama posle moje. Trebalo je igrati na drugačiji način. Ja sam bio prelazna karika, a Novak početak te nove generacije. Zaista je neverovatno šta je postigao - rekao je Federer u intervjuu za nemački "Velt".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Rodžer Federer se oprostio od profesionalnog tenisa na Lejver kupu 2022. godine, kada je igrao dubl sa Rafaelom Nadalom. Taj trenutak je bio od velikog značaja za Federera, koji je istakao da je to bio način da se zahvali Nadalu, i pokaže koliko mu znači što je bio tamo. Takođe, prisetio se i poslednjeg zvaničnog meča u karijeri, kada ga je na Vimbldonu porazio Hubert Hurkač.

Kada je reč o izboru protivnika za poslednji meč, Federer je iznenadio mnoge izborom.

- Sigurno je da bi to bilo finale. Da mogu da izaberem protivnika, bio bi to Pit Sampras. Jednostavno, on je bio moj idol, nijedan teniser iz generacije koju sada poznajemo nije mogao da to pruži. Pobeda protiv Samprasa na Vimbldonu 2001. bio je meč svih mečeva za mene. Znao sam to nikada neću moći da nadmašim. Bila je to najbolja epoha mog života i mnogo mi nedostaje: sa Henmanom, Kafeljnikovim, Mojom, Samprasom i Agasijem. Drugi deo moje karijere sam proveo sa mlađima od sebe, rivalstva su manje-više bila ista. I to je bila velika epoha - odgovorio je on i nastavio:

- Taj momenat mi je mnogo značio. Bio je to i način da mu se zahvalim, bez ijedne reči. Bio je to način da pokažem koliko mi mnogo znači što je bio tamo. Znao sam da je njegova supruga bila trudna i da je imao fizičke probleme posle US Opena. Rekao sam mu prvom, pre svih drugih, da ću se oprostiti od tenisa i pitao da li bi igrao dubl sa mnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading