SRPSKI TENISER DOŽIVEO KATASTROFU: Ispao od kvalifikanta već na startu turnira

Autor:

Sport

24.06.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baš loš meč.

SRPSKI TENISER DOŽIVEO KATASTROFU: Ispao od kvalifikanta već na startu turnira

Foto: Starsport

Đere poražen na startu turnira u Istbornu

Srpski teniser, Laslo Đere, doživeo je poraz na početku turnira u engleskom Istbornu od Maksa Parsela iz Australije. Parsel, koji je u glavni žreb upao kao kvalifikant, uspeo je da pobedi Đerea u tri seta posle tačno dva sata borbe rezultatom 1:2 (1:6, 6:4, 3:6), iako je rangiran 42 mesta lošije od srpskog tenisera na ATP listi.

Katastrofalan prvi set

Republika

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere


Prvi set je bio katastrofalan po Lasla, koji je uspeo da uzme samo jedan jedini gem, gubeći svoj servis čak tri puta. Međutim, u drugom setu Đere se konsolidovao, uspevši da odmah na startu oduzme servis Australijancu i da se izbori za poravnanje na 1:1 u setovima.

Parsel se sačuvao za prolazak u osminu finala

Poslednji set bio je prilično "komotan" za Parsela, koji je napravio brejk za 3:1 i uspeo da se sačuva do kraja meča. Ovaj rezultat ga vodi u osminu finala gde ga čeka pobednik meča između Alehandra Davidoviča Fokine i Lorenca Sonega.

S obzirom na ovaj poraz, Laslo Đere će imati priliku da se pripremi za naredne izazove, dok će Maks Parsel pokušati da nastavi sa uspešnim nastupom na turniru u Istbornu.

Podsetimo, pre samo 10 dana Laslo Đere doživeo je poraz u četvrtfinalu čelendžera u Peruđi od Španca Bernabe Zapate Miralesa, koji se trenutno nalazi na 218. mestu ATP liste.

Meč je završen rezultatom 2:0 (po setovima 6:3 i 6:3) u korist Španca, posle samo 81 minuta efektivne igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading