NOVAKOV "DAN D"! Verovali, ili ne: O Đokovićevom učešću na Vimbldonu odlučuje Janik Siner!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.06.2024

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li danas sve postati poznato?

NOVAKOV "DAN D"! Verovali, ili ne: O Đokovićevom učešću na Vimbldonu odlučuje Janik Siner!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je izazvao mnogo pažnje svojom izjavom da će igrati na Vimbldonu samo ako bude mogao da se bori za trofej. Ova izjava je podigla mnogo prašine i mnogi su sa nestrpljenjem očekivali da vide kako će se stvari odvijati uoči početka turnira:

- Nisam došao ovde da bih odigrao par rundi. Igraću samo ako budem mogao da dam blizu maksimuma. Igraću zaista samo ako budem osetio da sam u mogućnosti da igram završnicu turnira i da se borim za trofej. Koleno je bolje, iz dana u dan biva sve bolje. Terapija ide u dobrom pravcu i to mi daje nadu - istakao je Đoković u razgovoru za Bi-Bi-Si.

Italijanski teniser Janik Siner dobio je priliku da se suoči sa Novakom Đokovićem u sparingu, a ta prilika je za njega izuzetno važna. Ukoliko uspe da nadigra najboljeg tenisera sveta do te mere da ovaj zaključi da nije spreman za takmičenje, to bi predstavljalo veliki uspeh za mladog tenisera pre samog početka turnira.

Novak Đoković je od 2018. godine redovno prisutan u finalima Vimbldona, osvojivši četiri uzastopne titule, ne računajući 2020. godinu koja je bila specifična usled svetske pandemije virusa COVID-19. Ipak, prošle godine ga je porazio Karlos Alkaras, preotevši mu pehar. Sinerov sparing sa Đokovićem može biti sjajan test za obojicu tenisera, pružajući priliku mladom Italijanu da pokaže svoju formu i da se nosi sa jednim od najvećih rivala.

 

 

Đoković je već odigrao sparing sa Amerikancem Frensisom Tijafovom, dok će se i ostali najveći asovi, poput Alkarasa, Medvedeva, Švjontek i Sabalenkom, suočiti u odlučujućim treninzima pre početka turnira. Svi oni pripremaju se kao da je danas finale Gren slem turnira, pokazujući ozbiljnost i predanost pred početak takmičenja.

Očekuje se da će današnji sparing između Đokovića i Sinera privući veliku pažnju teniske javnosti, a rezultati ovog susreta mogli bi imati veliki uticaj na sam početak turnira. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju ishod ovog susreta i nadaju se uzbudljivom početku Vimbldona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading