KRALJ SE VRATIO! Nole brutalnom igrom UBRAO Koprivu! Povreda je definitivno PROŠLOST za Đokovića!

Autor:

Sport

02.07.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu savladao Vita Koprivu iz Češke rezultatom 3:0 (po setovima 6:1, 6:2, 6:2).

KRALJ SE VRATIO! Nole brutalnom igrom UBRAO Koprivu! Povreda je definitivno PROŠLOST za Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Kralj se vratio! Odlično je Nole započeo pohod ka osmoj tituli u Londonu, pokazavši na londonskoj travi da je povreda meniskusa kolena prošlost i da je spreman da ponovo podigne pehar na najprestižnijem turniru u „belom sportu“.

Iako su se mnogi pribojavali duela sa nepoznatim kvalifikantom Vitom Koprivom, koji zauzima 123. mesto na ATP listi, Novak Đoković nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje, te je od starta duela nametnuo svoj ritam igre, a na kraju upisao ubedljiv trijumf, bez izgubljenog seta.

Sigurnim servisima i preciznim udarcima, Đoković je uz dva brejka prvi set lagano rešio u svoju korist, napravivši dva brejka. Najpre je Vitu „pokazao gde mu je mesto“ u četvrtom gemu, koji je trajao preko 15 minuta (najduže u meču), kadao je poveo sa 3:1, a potom još jednom napravio brejk za ubedljivo vođstvo od 5:1. Usledio je pontiranje i brutalno otvaranje duela, pregazivši Čeha sa 6:1.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Nije posustao Đoković ni u drugom periodu, mada je, ruku na srce, Kopriva pružio malo jači otpor osvojivši gem više nego u prethodnom. Brejkovima u trećem i sedmom gemu, Novak je „slomio“ Čeha, nastavivši sa sjajnom igrom na turniru koji je osvajao čak sedam puta.

Elem, peti gem trećeg seta bio je odlučujući u pobedi Noleta nad Čehom, pošto je pri rezultatu 2:2, iskoristio drugu priliku da oduzme servis Vitu, poveo sa 3:2 i praktično obezbedio plasman u drugu rundu. Ostatak meča prestavljao je rutinu, pa je Srbin sigurnom igrom priveo posao kraju.

Za plasman u 3. kolo, Novak Đoković će igrati protiv  boljeg iz duela Džejkob Firnli (Velika Britanija) - Alehandro Moro Kanjas (Španija).

NOVAK ĐOKOVIĆ - VIT KOPRIVA 3:0 (6:1, 6:2, 6:2)

TOK MEČA

TREĆI SET

6-2 Kraj meča! Novak je u 2. kolu!

5-2 BREJK!!! Ide Đoković do novog brejka i u narednom gemu servira za pobedu u ovom meču!

4-2 Potvrđuje Novak brejk i pravi korak bliže trijumfu.

Foto: www.profimedia.rs

Vit Kopriva

3-2 BREEEEEEEJK!!!!! Imao je Nole dve prilike da oduzme servis Koprivi, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste. Veliki korak Đokovića ka prvoj pobedi na Vimbldonu!

2-2 Malo se namučio Novak u ovom gemu, ali ipak dolazi do izjednačenja.

1-2 Novo vođstvo za Koprivu. Vit daleko bolji u trećem setu.

 

 

1-1 Novak odmah uzvraća na isti način.

0-1 Nije dozvolio Čeh da se oklizne već na startu trećeg perioda, odbranio se i osvojio prvi gem.

Servisom Vita Koprive počinje treći set.

 

 

DRUGI SET

6-2 Ide Đoković do osvajanja drugog seta, malo teže nego u prvom, ali sigurno grabi ka prvoj pobedi na Vimbldonu!!!!

 

 

5-2 BREJK!!!! Ponovo blista Novak i u narednom gemu servira ponovo za osvajanje seta!

4-2 Korak bliže pobedi je Đoković, još jedan gem za njega.

 

 

3-2 Nije dozvolio Kopriva novi kiks ovog puta, na kraju gema odservirao je as i smanjio vođsto rekordera po broju titula.

3-1 Potvrđuje Novak oduzeti servis rivalu i povećava vođstvo.

2-1 BREEEEEEEEEEEJK!!!!! Idemoooo, Noleee!!! Posle razmene od 20 udaraca, Đoković lomi Koprivu i opet ima prednost!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

1-1 Sjajnim forhendom Đoković stiže do izjednačenja u drugom setu.

0-1 Imao je Novak brejk loptu na otvaranju drugog seta, ali se Čeh izvukao i ipak odbranio svoj servis.

Počeo je drugi set servisom češkog tenisera.

PRVI SET

6-1 Sa nulom na svoj servis, ponovo, Novak osvaja prvi set protiv Vita Koprive!

 

 

5-1 Novi BREJK za Đokovića, koji sada servira za osvajanje prvog seta!

4-1 Još jedan gem Novaka osvojen "sa nulom", veoma sigurno deluje Đoković kada servira.

 

 

3-1 BREJK! Imao je Đoković u najdužem gemu koji je trajao 15 minuta, čak pet prilika da oduzme servis rivalu, međutim, Kopriva se izvukao u svim situacijama, međutim, šestu brejk priliku Nole je pretvorio u osvajanje gema!

Kiša je opet počela da pada, ali je krov na Centralnom terenu zatvoren.

2-1 Nastavlja Novak sa ekspresnim servisima, ide lagano do novog gema.

 

 

1-1 Izjednačava Kopriva siguran je Čeh na svoj servis

1-0 Dobro je Đoković počeo meč, osvojio je prvi gem

Meč je počeo!

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković započinje novo učešće na Vimbldonu, mečom protiv Čeha Vita Koprive u prvom kolu trećeg grend slema u sezoni.

Srpski as se dosad nije sastajao sa 123. teniserom ATP liste, kome je plasman u glavni žreb najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Nole je, podsetimo, u London stigao posle operacije kolena i povrede meniskusa, koju je zaradio u osmini finala Rolan Garosa, pošto je savladao Franciska Serundola iz Argentine. Ipak, zbog bolova, predao je naredni četvrtfinalni meč Kasperu Rudu iz Norveške, pa je bio podvrgnut hirurškom zahvatu.

Foto: www.profimedia.rs

Vit Kopriva

Oporavak je, međutim, bio brži nego što se bilo ko nadao, pa je Đoković potvrdio učešće na Vimbldonu, kao i na Olimpijskim igrama ovog leta.

Tako je Novak dobio priliku da prvi put u karijeri zaigra protiv Vita Koprive i spisku rivala koje je pobeđivao godinama doda još jedno ime.

Pobednik ovog meča sastaće se u drugom kolu protiv boljeg iz duela Džejkob Firnli (Velika Britanija) - Alehandro Moro Kanjas (Španija).

Podsetimo, Đoković brani finale u Londonu jer je prošle godine u borbi za pehar izgubio od Karlosa Alkaraza iz Španije rezultatom 2:3.

Poslednji put Nole je osvojio pobednički pehar na Vimbldonu 2022. protiv velikog prijatelja Nika Kirjosa, a to je još činio 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading