ENGLEZI MRZE NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ DNA DUŠE, A RAZLOG JE PAKLEN: U sve su umešane tajne službe, a nekada i kraljica

Autor:

Sport

09.07.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povici na meču sa Runeom na koje im je odgovorio sa "Lakuuuuuu noć" samo su vrh ledenog brega.

ENGLEZI MRZE NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ DNA DUŠE, A RAZLOG JE PAKLEN: U sve su umešane tajne službe, a nekada i kraljica

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković rešio je da stane na put bezobraznim Englezima. Najbolji srpski teniser savladao je Danca Holgera Runea sa ubedljivih 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, u kojem ga čeka Aleks de Minor, a onda je ušao u rat s navijačima. Veći deo meča londonska publika je bila na strani Australijanca, hučala je i zviždala Noletu, zbog čega im je on posle trijumfa odbrusio u svom stilu, gospodski i sa stilom.

Za sve vas koji ste odlučili da me ne poštujete: "Lakuuuuuu noć" - rekao je Đoković na Engleskom (Gooood night) u istom tonu kao kada su oni njega prozivali, pa rekao da ne prihvata da je to bilo navijanje za Runea, već otvoreno protiv njega:

- Ne, ne to ne prihvatam. Znam da su navijali za Runea, ali to je izgovor za "bu". Znam sve trikove, znam kako stvari funckionišu, na one koji plate karte i vole tenis, cene igrače i napore koje igrači daju. Igrao sam u mnogo težim okruženjima, ništa mi ne možete.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lakuuuuuu noć! Novak odbrusio Englezima

 

Ovo ne da nije bio prvi put da su Englezi omalovažavali i vređali Novaka, već im je to preraslo u tradiciju. Neki kažu da je to zato što je poremetio hijerarhiju u tenisu koju su stvorili Rodžer Federer i Rafael Nadal, a drugi da engleska "gospoda" ne mogu da podnesu da im lekcije drži "tamo neki Srbin".

Međutim, istina je još strašnija, a opet ima veze sa pomenutim. Sve je počelo kada je porodica Đoković odbila britansko državljanstvo i Novakov prelazak pod skute kraljice Elizabete. Pošto nije uspeo plan A, prešlo se na plan B, u kom je glavnu ulogu igrao MI-6. Ali to je samo delić ledenog brega jer srpski narod i svetska javnost ne znaju ni delić onoga kroz šta je Novak, još kao kao mlad sportista, prolazio niti šta je sve u karijeri doživeo i sa čim se (iz)borio.

- Njihovi obaveštajci imali su zadatak da unište mladog Novaka da bi otvorili put Mariju da bude svetski broj jedan. Nudili su mu i britansko državljanstvo, zaštitu, privilegije i kod teniskih sudija... Sve je odbio. I nije zato slučajno što se Novak tokom karijere pokatkad sklanjao, povlačio, pa vraćao. Činili su sve da mu naprave pakao od života - rekao je jednom prilikom za Republiku uvek dobro obavešteni novinar Milomir Marić u svom stilu razotkrivanja mitova i teorija zaveta.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Sve zna: Milomir Marić

On je tada objasnio i kako je Novak izbegao klopku tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012, kad su planirali da ga diskvalifikuju kroz doping kontrole.

- Nisu uspeli, pa se taj slučaj završio tako što je Viktor Troicki zbog protokolarne greške optužen da je izbegao antidoping testiranje i suspendovan je na 18 meseci. Njemu niko nije imao niti mogao da pomogne - ni naša država ni naše službe. Uspevao je sam, i van terena, svojom intuicijom i inteligencijom, da pobedi - kazao je Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading