KRITIČARI MENJAJU MIŠLJENJA ČIM IM NOVAK ZAPUŠI USTA: Teniska legenda daje ĐOKOVIĆU prednost u finalu

Autor:

Sport

13.07.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za mene je on i dalje najbolji igrač na travi"

KRITIČARI MENJAJU MIŠLJENJA ČIM IM NOVAK ZAPUŠI USTA: Teniska legenda daje ĐOKOVIĆU prednost u finalu

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji ovog sporta, Novak Đoković, plasirao se u finale ovogodišnjeg vimbldonskog tutnira nakon što je u pretposlednjoj takmičarskoj rundi savladao Italijana Lorenca Musetija u samo tri odigrana seta rezultatom 3:0 (6:4, 7:6, 6:4).

Ovim trijumfom Đoković je sebi obezbedio šesto uzastopno finale u Londonu i pokušaće da u nedelju 14. jula od 15 časova, stigne do osmog trofeja, čime bi se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Rodžerom Federerom. "Deža vi" iz prošlogodišnjeg finala - preko mreže, na putu do 25. Gren slema u karijeri, stajaće Karlos Alkaraz. Valjda se neće baš sve ponoviti, s obzirom na to da je Karlitos prošle godine odneo pobedu posle tesnog meča.

Legendarni Mats Vilander, koji je dao svoju analizu za "Jurosport", opet je promenio mišljenje o Novaku i ističe da je teško odrediti favorita, ali daje prednost srpskom teniseru.

Republika

Foto: Printscreen/Eurosport

Mats Vilander

- Moja predikcija je teška, ali videli smo da su obojica odigrali po šest mečeva i mislim da ako Novak pobedi u ovom finalu, to neće biti iznenađenje. Za mene je on i dalje najbolji igrač na travi, pogotovo u ovoj eri u kojoj nema Rodžera Federera. Samo nekoliko tenisera zna kako da igra dobar tenis na travi, a on je daleko najbolji. Rekao bih da su šanse 51-49 za Novaka, ali neću se iznenaditi ako bude isti rezultat kao prošle godine, samo ako ovoga puta Đoković bude taj koji će slaviti - izjavio je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading