VIMBLDONSKA TRAVA JE KRIVA ZA SVE! Teniska legenda otkrila tajnu: "Novak Đoković je nepobediv na ovoj podlozi"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.07.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale Vimbldona će proteći u znaku srpskog tenisera?

VIMBLDONSKA TRAVA JE KRIVA ZA SVE! Teniska legenda otkrila tajnu: "Novak Đoković je nepobediv na ovoj podlozi"!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Bivši finalista Vimbldona, Džim Kurijer, nedavno je izneo iskrene komentare o Novaku Đokoviću i njegovom izvanrednom performansu na turniru.

Kurijer ističe da je Novakovo znanje o igri na travi superiorno u odnosu na većinu igrača, te da je to jedan od ključnih faktora koji su mu omogućili da stigne do finala. Ova izjava baca novo svetlo na Novakovu dominaciju na ovogodišnjem Vimbldonu, naglašavajući njegovu stručnost i mogućnost prilagođavanja specifičnostima ove podloge.

Kurijer je takođe naglasio da bi Novaku bilo teže da postigne iste rezultate na drugim vrstama podloga, poput betona ili šljake.

Lindzi Devenport je takođe impresionirana Novakovim učinkom do sada. I ona ističe njegovu sposobnost prilagođavanja travnatoj podlozi, kao i specifičnost njegovog  servisa. Njegova taktička inteligencija i fizička spremnost su takođe došle do izražaja, omogućavajući mu da sa lakoćom prođe kroz mečeve do finala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković uvek uživa na vimbldonskoj podlozi

 

Komentari dve teniske legende svakako donose potpuno novi pogled na dosadašnja ostvarenja najboljeg tenisera u istoriji belog sporta, barem kada je u pitanju ovogodišnji turnir na terenima "Sveengleskog kluba".

Meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza je zakazan je za 15 časova na Centralnom terenu, a ljubitelji tenisa u Srbiji moći će da prate direktan prenos na RTS-u 1.

Da podsetimo, prethodne 2023. godine Karlos Alkaraz je u velikom vimbldonskom finalu slavio nakon pet odigranih setova rezultatom 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4) čime je stigao do trofeja u svom prvom finalu turnira u "Sveengleskom klubu".

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete pratiti na portalu Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading