NADAL POBEDIO SINA TENISKE LEGENDE: Španac spreman za Olimpijske igre

Autor:

Sport

16.07.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeći protivnik mu je Kameron Nori

NADAL POBEDIO SINA TENISKE LEGENDE: Španac spreman za Olimpijske igre

Foto: MutuaMadridOpen/X

Rafael Nadal se uspešno vratio na teren

Nakon uspešnog povratka na teniski teren u dublu, Španac Rafael Nadal je trijumfalno započeo i svoj singl nastup na turniru u Baštadu, Švedska. U meču protiv Lea Borga, sina legendarnog Bjorna Borga, Nadal je demonstrirao izuzetnu formu i pobedio rezultatom 6:3, 6:4. Špancu je za ovu pobedu bilo dovoljno da ostvari po jedan brejk u oba seta, čime se plasirao u osminu finala ovog takmičenja.

Španski teniser se priprema za Olimpijske igre


Nadalova povratak na teren u singlu i dublu predstavlja deo njegovih priprema za nadolazeće Olimpijske igre. Njegova impresivna forma na turniru u Baštadu sugeriše da bi mogao da bude ozbiljna pretnja favoritima na ovom takmičenju, posebno imajući u vidu da neće biti nosilac i da bi već u prvom kolu mogao da se suoči sa izazovnim protivnicima.

Susret sa Kameronom Norijem u narednom kolu

Nadalov sledeći izazov na turniru u Baštadu biće duel protiv Kamerona Norija u osmini finala. Nori je ostvario pobedu nad Jozefom Kovalikom i predstavljaće značajan izazov za španskog tenisera. Nadal će sigurno biti fokusiran na ovaj meč, te se očekuje još jedan uzbudljiv nastup španskog asa koji od početka kalendarske godine traži svoju formu.

Podsetimo, "Bik sa Majorke" je danas blago uvredio Đokovića rekavši da će Alkaraz biti favorit bez obzira na turnir ili podlogu na kojoj se igra, ističući da to nije bilo viđeno u njegovoj generaciji.

- Najbolja stvar koja mu ide u prilog je da, bez obzira koji turnir ili podloga, će on biti favorit. To je nešto što niste videli u mojoj generaciji. Ja sam bio favorit na šljaci, ali na travi je bio Rodžer. Na betonu je bilo između Rodžera i Novaka i potom mene malo kasnije - rekao je Nadal za "L‘Ekip" i nastavio:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading