NOVAK NA RASKRSNICI: Odluku mora što pre da donese - preti mu strmoglavi pad na ATP listi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.09.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro ispada iz probranog društva.

NOVAK NA RASKRSNICI: Odluku mora što pre da donese - preti mu strmoglavi pad na ATP listi!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Na najnovijoj ATP listi nije bilo značajnih promena.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta, Novak Đoković, i dalje se nalazi na četvrtoj poziciji sa 5,560 bodova, ali će predstojeći period dovesti do istih.

Nole je nedavno najavio da će se takmičiti samo na masters turniru u Šangaju, te da bi, ukoliko se ne predomisli  poslednjem trenutku, izgubio 1,000 poena koje brani u Parizu i 1,300 na Završnom mastersu. Postoji mogućnost da do kraja sezone ispadne iz društva 10 najboljih tenisera.

Sa 5.560 poena, Đoković se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji, dok je deseti Grigor Dimitrov sa 3,920 bodova. Sve u svemu, Novakova sudbina će zavisiti od odluka ostalih tenisera, ali ukoliko zaista ne bude igrao u Parizu i Torinu, malo toga će biti u njegovim rukama.

Novak je nedavno izjavio da prvi put u karijeri nema dugoročni plan, te da će igrati u Kini i Saudijskoj Arabiji, ali da ne zna šta će biti nakon toga:

- Živim u trenutku, videću šta dalje, kako se budem osećao - rekao je Đoković, a ova izjava izazvala je brojne reakcije među ljubiteljima tenisa, ali i stručnjacima.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Noletu preti strmoglavi pad

 

Iako se Novak ne bi previše zabrinuo ukoliko ispadne iz Top 10, to bi moglo da predstavlja problem u osvajanju grend slemova. Lošije mesto na ATP listi moglo bi mu doneti teži put do završnice turnira, kao i susrete sa najvećim rivalima već u ranijim fazama takmičenja.

Na vrhu ATP liste nalazi se Janik Siner sa 11,180 bodova, dok Aleksander Zverev i Karlos Alkaraz zauzimaju drugo, odnosno treće mesto. Danil Medvedev se nalazi na petoj poziciji, dok je Grigor Dimitrov deseti. Što se tiče ostalih srpskih igrača, Miomir Kecmanović je 54., Dušan Lajović 68., Laslo Đere 113. i Hamad Međedović 135. na svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading