ŠOK ZA NOVAKA: Đoković u ovome bio najbolji, ali ga je Španac prestigao!

Autor:

Sport

25.09.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi krah za Đokovića.

ŠOK ZA NOVAKA: Đoković u ovome bio najbolji, ali ga je Španac prestigao!

Foto: Starpsort

Španski teniser Karlos Alkaraz postigao je značajan uspeh na UTR renking listi prestigavši Novaka Đokovića i zauzevši drugo mesto. Njegov impresivan nastup na Lejver kupu u Berlinu, gde je ostvario dve pobede u singlu i trijumf i poraz u dublu, omogućili su mu da ostvari napredak na ovoj prestižnoj listi.

Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz

Šta zapravo predstavlja UTR lista? Univerzalni teniski renking obuhvata sve tenisere bez obzira na godine, pol, nivo na kom se takmiče ili geografski položaj, a potom ih raspoređuje na skali od jedan do 16,5. Ovaj renking se kontinuirano prilagođava u skladu sa stvarnim ishodom mečeva, uzimajući u obzir težinu protivnika, turnira na kom se igra, format takmičenja, pouzdanost i još nekoliko kriterijuma.

Foto: Starsport

Novak Đoković

Novak Đoković je ranije istakao da je UTR renking najbolji način da se igrači "izmere" u odnosu na druge, nezavisno od njihovog uzrasta ili umešnosti, što dodatno naglašava značaj ove liste.

Janik Siner trenutno drži prvo mesto na UTR listi sa rejtingom od 16.05, dok se Karlos Alkaras probio na drugo mesto sa ocenom 15.95, prestigavši Novaka Đokovića koji se sada nalazi na trećoj poziciji sa rejtingom od 15.91. Četvrto mesto pripada drugom teniseru sveta Aleksandru Zverevu sa ocenom 15.84, dok petu poziciju zauzima Tejlor Fric sa rejtingom 15.77.

Podsetimo, Novak Đoković je prošlu godinu završio kao lider kako ATP tako i UTR liste renkinga, što svedoči o kontinuiranoj dominaciji jednog od najboljih tenisera svih vremena na međunarodnoj teniskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading