NOLE OTVORIO DUŠU: "Izgleda kao da živim savršeno, ali nije tako!"

Autor:

Sport

06.10.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Šangaju, Novak uživa u nestvarnom dočeku i pravoj "Nolemaniji".

NOLE OTVORIO DUŠU: "Izgleda kao da živim savršeno, ali nije tako!"

Foto: instagram.com/djokernole/

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, trenutno se takmiči na Mastersu u Šangaju, gde se vratio posle pet godina. U prvom meču turnira, Đoković je pobedio Aleksa Mihelsena sa dva puta po 7:6. Nakon meča, Novak je na konferenciji za medije govorio o raznim temama, uključujući i privatni život.

- Pokušavam da izbalansiram stvari, i možda izgleda kao da živim savršeno izbalansiranim životom, ali verujte mi, nije tako. Znate, veoma je izazovno i pokušavam da uživam koliko god mogu. Trudim se da budem najbolji otac, najbolji muž koji mogu da budem, uz to što sam teniser na vrhuskom nivou, ali isto tako moram da se trudim da budem najbolji sin i brat. Svi imamo različite životne rutine, drugačiji život, različite obaveze. Teško je uporediti, ali ono što jednoj osobi predstavlja savršen život i ono što ga čini srećnim, možda nekom drugom ništa ne znači - rekao je Novak.

U Šangaju, Novak uživa u nestvarnom dočeku i pravoj "Nolemaniji". Kineski obožavaoci prate ga na svakom koraku, a veliki broj telohranitelja brine se za njegovu bezbednost. Međutim, uprkos oduševljenju i podršci koju dobija u Kini, Đoković je priznao da mu nedostaju deca i supruga.

Nedostaje mi porodica kada sam na putu, a istovremeno volim tenis, zaista ga volim, i imam podršku svojih najbližih da nastavim da igram. To je izazov, morap da prihvatiš realnost, sadašnjost, ali i da konstantno napreduješ, da rasteš i učiš iz iskustava koja svakodnevno živiš - dodao je Novak.

Republika

Foto: instagram.com/djokernole/

 

Đoković je, međutim, naglasio da njegove reči niko ne bi trebalo da doživi kao kukanje i žaljenje.


Pokušavam da se ponekad podsetim kada prolazim kroz teška vremena, kao i svi drugi. Imam teške dane, ali tad se, kao verovatno i svi ostali ljudi, podsetim na ono što je najvažnije, na veze, odnose sa ljudima i tad pokušavam da budem najbolja verzija sebe. Svaki dan. I pretpostavljam da je to neka formula za život. Međutim, sve u svemu, više sam nego srećan što sam mogao doživim sve što sam iskusio u karijeri, u životu, da imam sva ova dostignuća. I, znate, veoma sam zahvalan Bogu što mi je dao ovu priliku - poručio je srpski as.

Novak je istakao da se trudi da se podseti na ono što je najvažnije kada prolazi kroz teška vremena, te da pokušava da bude najbolja verzija sebe svakog dana. Ipak, naglasio je da je više nego srećan što je doživeo sve što je iskusio u karijeri i životu, te da je veoma zahvalan Bogu što mu je pružio tu priliku.

Novak Đoković, kao jedan od najvećih sportista današnjice, ne samo da dominira teniskim terenima, već se i trudi da pronađe balans između svoje karijere i privatnog života, što ga čini izuzetno inspirativnom ličnošću. Svojim primerom, on podseća sve nas da je važno pronaći harmoniju između poslovnih i ličnih obaveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading