ODRŽANA KOMEMORACIJA JOVANU LILIĆU: Đoković se oprstio dirljivim rečima od slavnog trenera! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

07.10.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan dan za srpski

ODRŽANA KOMEMORACIJA JOVANU LILIĆU: Đoković se oprstio dirljivim rečima od slavnog trenera! (FOTO GALERIJA)

Foto: Republika.rs

Pre nekoliko dana, 3. oktobra je sportska javnost Srbije bila potresena vestima o smrti, Jovana Lilića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Sa samo 59 godina, Lilić je izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere.

Komemoracija Jovanu Liliću održana je danas od 13 časova u centru za kulturu "Vlada Divljan". Prisustvovali su najbliži članovi porodice i mnogobrojni prijatelji. Sahrana je zakazana za utorak, 8. oktobar, u 13 časova na beogradskom groblju Lešće.

Od Lilića se oprostio i predsednik TSS, Goran Đoković, koji je pričao u ime cele porodice Đoković.

- Okupili smo se tužnim povodom. Jovan je ziveo za tenis i ostavio je neizbrisiv trag. Secacemo se njegovih anegdota. Bio je istaknuti teniski radnik. Iza njega ostaju generacije tenisera, osvajao medalje u mlađim kategorijama. Bio je selektor kada je Novak osvojio bronzu u Pekingu. Sećam se finala 2010. godine, Joca je uleteo u svlačionicu i rekao da nismo subotari, da ćemo slaviti u nedelju - rekao je Đoković.

Brojni prijatelji su pričali angedote o Liliću, što jasno govori kakav je Jovan čovek bio i da je bio jako posvećen svom poslu. Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

Posebno važno poglavlje u Lilićevom životu bila je saradnja sa jednim od najvećih svetskih tenisera, Novakom Đokovićem. Njihova dugogodišnja saradnja započela je još u juniorskim danima Đokovića, a kulminirala je osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Lilić je takođe bio uz Đokovića tokom njegovog prvog nastupa na Australijan openu 2004. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u njegovoj karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading