ĐOKOVIĆ DOBIO LEPE VESTI U ŠANGAJU: Ovaj podatak može Novaka da vrati u sam vrh ATP liste!

Autor:

Sport

09.10.2024

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković neće odmeriti snage sa starim rivalom!

ĐOKOVIĆ DOBIO LEPE VESTI U ŠANGAJU: Ovaj podatak može Novaka da vrati u sam vrh ATP liste!

Foto: Instagram.com/djokernole

Na Mastersu u Šangaju desila se senzacija. Naime, nemački teniser, Aleksandar Zverev ispao je od autasajdera iz Belgije, Davida Gofana, pošto je izgubio rezultatom 2:0 (6;4,7:5). Ovo su odlične vesti za Novaka Đoković kome je olakšan put do finala na turniru u Kini.

U prvom setu, Gofan je uspeo da napravi dva brejka, dok je Zverev uspeo da ostvari jedan. Kod vođstva od 5:3, Belgijanac nije uspeo da iskoristi dve set lopte, ali je ipak uspeo da završi set u svoju korist.

Foto: Profimedia

Neće se sastati sa starim protivnikom: Aleksandar Zverev

U drugom setu, Gofan je ponovo prvi napravio brejk, ali je Zverev uspeo da se vrati i izjednači na 4:4. Nemački teniser je imao set loptu da odvede meč u treći set, ali je nije iskoristio. Gofan je iskoristio Zverevovu slabost i nanizao tri gema, osiguravši sebi plasman među osam najboljih u Šangaju.

Parovi četvrtfinala su sledeći: Janin Siner – Danil Medvedev, Karlos Alkaraz – Tomaš Mahač, Novak Đoković – Jakub Menšik, Tejlor Fric – David Gofan. Ukoliko Gofan i Đoković ostvare pobede u svojim četvrtfinalnim mečevima, mogli bi da se sretnu u polufinalu, što bi bio izuzetno zanimljiv susret za ljubitelje tenisa.

David Gofan, iako je trenutno 66. teniser sveta, pokazao je da i dalje može da se takmiči sa najboljima, ostvarivši zapažen rezultat na mastersu u Šangaju. Sa 33 godine, Gofan i dalje pokazuje izuzetnu tenisku veštinu i odlučnost. Ovaj rezultat će mu svakako doneti dodatno samopouzdanje za naredna takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading