PAZI, NOVAK PONOVO GAZI: Zašto kažeš Šangaj, a misliš na Torino?

Autor: Vladimir Vroih

Sport

10.10.2024

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I kada ga svi otpišu, Đoković pokaže da je najveći.

PAZI, NOVAK PONOVO GAZI: Zašto kažeš Šangaj, a misliš na Torino?

Foto: Instagram.com/djokernole

Nakbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković, po ko zna koji put tokom svoje prebogate karijere uspeva da se "izdigne iz pepela" i da u trenucima kada ga svi otpisuju, vrati se na pobednički kolosek i ostvari nešto zašta mnogi misle da mu nije dostupno.

U uvodna tri meča mastersa u Šangaju, Novak je ne samo zabeležio isto toliko uspeha, već je navedene mečeve okončao bez izgubljenog seta, ali i dalje mnogi postavljaju pitanje hoće li se naći na završnom turniru u Torinu, posebno ako se zna da se nakon Olimpisjkih igara susreo sa nemotivisanošću koja je pretila da Đokovića izbaci iz društva oasam najboljih tenisera u 2024. godini.

Sa 3.660 bodova u ATP trci, Đoković je nadmašio Aleksa De Minora (3.310) i Andreja Rubljova (3,580), te se približio ostvarenju svog 100. trofeja u karijeri. Ukoliko osvoji titulu, mogao bi da stigne do čak 4.260 bodova, što bi mu omogućilo da prestigne i Kaspera Ruda (3.805). Ipak, kako bi se plasirao u Torino, mora ostati među osam najboljih, a konkurencija je žestoka.

Važno je napomenuti da Đoković svesno podiže nivo svoje igre iz meča u meč, iako je svestan da trenutno nije na očekivanom nivou. Sa svakom pobedom, oseća se sve sigurnije, ali svestan je da ga očekuju ozbiljniji rivali u daljem takmičenju. U četvrtfinalu ga očekuje meč sa devetnaestogodišnjim Jakubom Menšikom, koji je u prethodnoj takmiačraskoj rundi pobedio Grigora Dimitrova.

Foto: Instagram.com/djokernole

Novi kineski car se kruniše u Šangaju

 

Pored Novaka, pažnju privlače i drugi talentovani teniseri poput Tejlora Frica, Janika Sinera, Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva. Ipak, zanimljivo je napomenuti da je Đoković imao priliku da prati Menšikov razvoj i da je verovao u njegov potencijal još od ranije. Takođe, Đoković je pohvalio Menšikovog fizičkog trenera, Sašu, ističući da je i on radio sa njim u njegovom teniskom centru.

- Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku. Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti.

Na kraju, ostaje da vidimo kako će se Đoković nositi sa izazovima koje mu predstoje, ali jedno je sigurno - njegovo prisustvo u Torinu biće prava poslastica za ljubitelje tenisa širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading