ĐOKOVIĆ NE MOŽE BEZ NADALA: Novak se emotivno oglasio o Rafinoj penziji

Autor:

Sport

10.10.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči opisuju jednu od najvećih epoha u tenisu.

ĐOKOVIĆ NE MOŽE BEZ NADALA: Novak se emotivno oglasio o Rafinoj penziji

Foto: Profimedia

Rafael Nadal završio je karijeru! Španski teniser se već godinama muči sa povredama, pokušava da se vrati, ali jednostavno nije mogao. Dao je Rafa sve od sebe da mu ova godina bude oproštajna, ali će ostati upamćeno da mu je poslednji zvanični meč u singlu bio istorijski.

Rafu je u pojedinačnoj konkurenciji penzionisao niko drugi do Novak Đoković. Bilo je to na Olimpijskim igrama u Parizu kada su se voljom žreba sreli u drugom kolu i Španac nije imao nikakve šanse jer je naš as slavio sa 6:1, 6:4. Novak je otišao dalje i posle osvojio zlato, dok je Rafa otišao u istoriju. Upravo taj poslednji poen bio je nestvaran da se tako završi jedna velika karijera. Novak je odservirao as udarac, pa Rafa svoj poslednji poen faktični nije ni odigrao.

Ostaće zapisano u istoriji tenisa da su Đoković i Nadal odigrali rekordnih 60 međusobnih duela i da Novak i protiv velikog rivala ima pozitivan skor 31-29. Tako je Rafa singl karijeru završio na svom omiljenom stadionu "Filip Šatrije" na terenima Rolan Garosa gde je rekordnih 14 puta osvajao titulu. Zbog svega ovoga ne čudi da se Novak emotivno oglasio o Rafinom odlasku u penziju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbenost će se učiti decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurao do same granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoja strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri - napisao je Novak uz niz zajedničkih fotografija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading