NOLE I RAFA, POSLEDNJI ČIN: Đoković i Nadal na terenu sad, pa ko zna kad (UŽIVO)

Autor:

Sport

19.10.2024

16:13 >> 18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica velikana tenisa sastaju se u borbi za treće na egzibiciji Šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji, a televizijskog prenosa nema

NOLE I RAFA, POSLEDNJI ČIN: Đoković i Nadal na terenu sad, pa ko zna kad (UŽIVO)

Foto: Printskrin Youtube

Novak Đoković - Rafael Nadal

 

TOK MEČA

 

Republika

Foto: Printskrin Youtube

Kavo predstavljanje Đokovića

 

PRE MEČA

Novak Đoković i Rafael Nadal, na terenu sad, pa ko zna kad! Srrbin i Španac odigrali su rekordnih 60 međusobnih duela i naš as vodi sa 31-29 a kada danas od 18.30 izađu na teren u Saudijskoj Arabiji biće to deo istorije. Oni se sreću u borbi za treće mesto na egzibicionom turniru "Slem šest kraljeva" u Rijadu.

U navedeni duel Đoković ulazi nakon poraza od Italijana Janika Sinera 1:2 (2:6, 7:6, 4:6) i biće ovo lepa prilika da Đoković uspešno okonča turnir i to protiv jednog od najvećih favorita u karijeri. Budući da televizijskog prenosa u Srbiji nema, gledaoci će imati mogućnost da prate meč na portalu Republika i putem platforme DAZN, ili besplatno putem društvene mreže "X" ukoliko organizatori odluče da ga strimuju.

 

 

Ovaj meč označava "poslednji ples" za legendu svetskog tenisa, budući da je nedavno Rafael Nadal objavio svoje povlačenje iz profesionalnog tenisa na kraju sezone. Nakon poraza od Karlosa Alkaraza, Nadal je dobio priliku da se suoči sa Đokovićem za treće mesto na turniru. Ovo će biti emotivan trenutak za sve ljubitelje tenisa, dok će Nadal imati priliku da se oprosti od teniske scene.

Da su veliki rivali na terenu Đoković i Nadal potvrđuju već godinama, a tako je i sada u Saudijskoj Arabiji. Veče pred meč, tokom zabave, Novak Đoković je iznenadio sve prisutne kada je pozvao Rafaela Nadala da mu se pridruži na plesnom podijumu. Nadal je na početku odbio poziv, držeći mlađeg sina u rukama, ali je na kraju ipak popustio, predao dete svojoj supruzi i pridružio se Đokoviću na podijumu. Ova neobična scena sigurno je izazvala oduševljenje i smeh među ostalim prisutnima.

Takođe, Novak je bio veoma emotivan govoreći o Nadalu kao rivalu, a spomenuo je i Rodžera Federera, koji se već penzionisao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najveći rivali u istoriji tenisa: Đoković, Nadal i Federer

- Vidim to kako i opisujete, kao jedno od najvećih rivalstava, bez sumnje, u sportu. Ponosan sam i počastvovan da sam u toj grupi. Stariji su od mene, Rafa godinu, a Rodžer šest. I uticali su na moju igru i razvoj kao igrača više neko iko. Postao sam kandidat za grend slemove i počeo da igram na najvišem nivou profesionalnog standarda kada sam 2008. osvojio prvu veliku titulu. Sledeća je stigla 2011. Trebalo mi je tri godine da osvojim drugi grend slem i tri godine sam bio broj tri na svetu. Bio sam i drugi 2009. i igrao na visokom nivou, ali zbog njih dvojice nisam mogao da osvajam slemove. Dominirali su u svemu. Nisam imao formulu da ih pobedim. Bio sam u stanju da dobijem meč ili dva, ali ne one važne. Te tri godine bile su ključne u mom razvoju. Učinili su da budem gladniji pobeda. Znao sam da ako pronađem način da pobedim njih dvojicu u velikim mečevima, a mnogo toga stiže iz glave, onda mogu da dođem i do većeg broja grend slemova i počnem više da pobeđujem. I to se i dogodilo - rekao je Novak za argentinski La Nasion pred ovaj meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading