ĐOKOVIĆ DOBIO NADALA, ALI I STRAŠNU SUMU NOVCA: Novak se obogatio u Rijadu

Autor:

Sport

20.10.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbogatiji turnir ikada je završen

ĐOKOVIĆ DOBIO NADALA, ALI I STRAŠNU SUMU NOVCA: Novak se obogatio u Rijadu

Foto: www.profimedia.rs

Na egzibicionom turniru "Šest kraljeva" u Rijadu, najveće rivalstvo u istoriji tenisa dobilo je svoj poslednji čin u meču za treće mesto između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Srpski teniser je trijumfovao rezultatom 6:2, 7:6, ali je nagradni fond unapred bio određen, pa ova pobeda nije značajno uticala na razliku u zaradama između tenisera.

Naime, mnogo pre nego što je turnir započeo, najavljeno je da će svaki učesnik egzibicije u Saudijskoj Arabiji dobiti zagarantovanih 1.500.000 evra, dok će pobedniku pripasti čak 6.000.000 evropskih novčanica. Ovo su najveće nagrade u istoriji tenisa, a organizatori su na taj način pokušali da privuku kako ljubitelje ovog sporta, tako i najveća imena teniske scene, u čemu su i uspeli.

Republika

Foto: Twiter.com/screenshot

Novak i Rafa na dodeli nagrada u Rijadu

Dakle, svi učesnici turnira su dobili po 1,5 miliona, osim šampiona Janika Sinera, koji je osvojio glavnu nagradu i "masno" se obogatio. Pored Đokovića, Nadala i Italijana, nagrade su dobili i ostali učesnici završnice turnira, među kojima su vicešampion Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Holger Rune.

Podsetimo, Novak je vrlo emotivno doživeo završnicu turnira i oproštaj od najvećeg rivala Rafaela Nadala.

- Poslednji ples je bio epski. I naravno, emotivan. Zauvek ću ceniti naše rivalstvo, Rafa. Tenisu ćeš nedostajati - napisao je Đoković u subotu uveče nakon što ga je "zamolio" da ostane još malo sa njim i ne odlazi još.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading