ISTORIJSKI TRENUTAK: Sledi meč karijere - Olga se protiv Amerikanke bori za trofej!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.10.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremna je Olga Danilović da postane i kineska carica.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Sledi meč karijere - Olga se protiv Amerikanke bori za trofej!

Foto: Twitter.com/printscreen/wta

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je značajan uspeh plasiravši se u finale WTA turnira u Guangdžou! Nakon velike borbe i preokreta, uspela je da savlada Katerinu Sinijakovu koja joj je predala meč pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:3 u gemovima za Srpkinju.

Američka teniserka Kerolajn Dolhajd će se suočiti sa srpskom teniserkom Olgom Danilović u finalu WTA turnira u Guangdžouu. Dolhajd je ostvarila pobedu u polufinalu nad Italijankom Lucijom Bronzeti rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 7:6 (11:9)), u meču koji je trajao dva sata i 38 minuta. Dolhajd zauzima 101. mesto na WTA listi, dok je Bronzeti 84. teniserka sveta.

Njen protivnik u finalu, Olga Danilović, stigla je do finala nakon što je Katerina Sinijakova predala meč u polufinalu. Ovaj uspeh je Olgi doneo skok na 64. mesto WTA liste, što je njen najveći plasman dosad.

WTA turnir u Guangždouu igra se za nagradni fond od 267.082 dolara, što ga čini značajnim takmičenjem u teniskom kalendaru.

 

 

Očekuje se da će finale biti izuzetno zanimljivo, s obzirom na kvalitet oba takmičenja, kao i na činjenicu da su obe teniserke ostvarile značajne uspehe kako bi se plasirale u završnicu turnira. Sve oči teniskih fanova biće uprte ka Guangdžouu, gde će se odlučiti koja od njih će izaći kao pobednica.

Ovim trijumfom, Olga je osvojila ukupno 163 boda, što je podiglo njenu poziciju na WTA listi na visoko 64. mesto, najbolji plasman od početka karijere.

Najveći uspeh u karijeri Olge Danilović je osvojena titula na River kupu u Moskvi 2018. godine, dok je pre dve godine igrala finale u Lozani, ali tamo nije uspela da osvoji pehar. Važno je napomenuti da su ova dva turnira igrana na šljaci, te će u Guangdžouu Olga imati priliku da se domogne prve titule na tvrdoj podlozi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading