Đokovićev rival nameštao mečeve: NOVAČE, ODERI I PRLJAVOG ITALIJANA

Autor:

Sport

05.06.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković mnogo puta je kritikovao sve koji su dovođeni u vezu sa nameštanjem mečeva, a danas će imati priliku da jednom od njih očita lekciju.

Đoković brani čast Srbije, ali i tenisa protiv Čekinata

Italijan Marko Čekinato, prepreka srpskom asu u četvrtfinalu Rolan Garosa, tokom 2015. bio je optužen da je namerno izgubio duel na čelendžeru u Maroku, zbog čega mu je prvobitno bila izrečena suspenzija na 18 meseci. Ona je potom ublažena na godinu dana i 40.000 evra, a onda i ukinuta jer je navodno bilo neregularnosti prilikom sakupljanja dokaza.

18 meseci izrečena suspenzija Čekinatu, posle smanjena na godinu dana, a onda i ukinuta

FIN MOMAK

Sve ovo, međutim, uopšte ne utiče na Noleta. Naš teniser je fokusiran na svoj povratak u sam vrhu, zbog čega je čak i pohvalio Čekinata iako je poznato šta misli o prljavim radnjama u belom sportu.

- Gledaću ga kao da je iz vrha jer za četvrtfinale grend slema moraš da imaš kvalitet. Poznajem ga, fin je momak koji vredno radi, a takva mu je i igra. Ne daje protivniku lake poene, moraću da ih zaradim. Pritom neće imati šta da izgubi. Verujem da će izaći na teren i pokušati da iznenadi - rekao je Đoković.

Nole: Marko ne daje lake poene, moraću da ih zaradim

RUŽNA PROŠLOST

S druge strane, Italijan je odbio da posle pobede nad Belgijancom Davidom Gofanom govori o svojoj ružnoj prošlosti i svemu što mu je ukaljalo ime. Naprotiv, okrenuo se budućnosti s dosta respekta prema Novaku.

- Ne želim da govorim o tome. Ta godina je bila jako teška za mene. Ovo sad mi je najbolji trenutak u životu. Nije baš san jer je Đoković protivnik, ali sam veoma srećan zbog ovog meča. Biće zadovoljstvo igrati protiv Novaka u četvrtfinalu Rolan Garosa - istakao je Čekinato.

PAROVI ČETVRTFINALA

N. Đoković - M. Čekinato

D. Tim - A. Zverev

R. Nadal - D. Švarcman

M. Čilić/F. Fonjini - Dž. Izner/H. M. del Potro

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading