MEGASENZACIJA - NOVI SVETSKI POREDAK! Prvi reket planete GUBI čelo svetske liste!

Autor:

Sport

04.09.2023

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantna eliminacija skupo koštala.

MEGASENZACIJA - NOVI SVETSKI POREDAK! Prvi reket planete GUBI čelo svetske liste!

Foto: Ap photo

Velika senzacija desila se u četvrtom kolu US Opena, pošto je u ženskoj konkurenciji heroj dana bila Jelena Ostapenko.

Nekadašnja osvajačica Rolan Garosa izbacila je aktuelnu šampionku Igu Švjontek rezultatom 2:1 (po setovima 3:6, 6:3, 6:1).

Letonska teniserka je tako i četvrti put u isto toliko susreta slavila sa trenutno najboljom igračicom sveta, koja posle ispadanja sa Flešing Medouza više neće biti "broj 1".

Posle 75 nedelja provedenih na tronu, naslediće je Arina Sabalenka iz Beloruskinje, bez obzira šta bude uradila u nastavku takmičenja na poslednjem grend slemu u sezoni.

U prvom setu je Švjontek ključni brejk napravila u šestom gemu i potom ga rutinski sačuvala.

Foto: Tanjug

Iga Švjontek

Što se tiče drugog seta, Poljakinja je gubila 0:3, stigla do 3:4 i vratila brejk, ali je od tog trenutka izgubila sedam uzastopnih gemova, uz neke nekarakteristične greške.

Na kraju, Ostapenko je imala 31 viner i 20 grešaka, dok je Iga Švjontek imala po 18 direktnih poena i neiznuđenih grešaka.

Jelena Ostapenko će u narednom kolu imati ponovo težak zadatak, obzirom da će igrati protiv domaće teniserke Kori Koko Gof.

Mlada Amerikanka je u osmini finala eliminisala grend slem šampionku Karolinu Voznijacki iz Danske s 2:1 (6:3, 3:6, 6:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading