ANA JE VIDELA UBISTVO RUSKOG OPOZICIONARA: Odmah su je zatvorili - Putinov protivnik ubijen pred devojkom u centru Moskve

Autor:

Svet

14.03.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski lider Vladimir Putin pokazuje nultu toleranciju prema svojim protivnicima. Samo ove nedelje on je odobrio brutalno gušenje protesta protiv ruske invazije na ulicama Moskve.

ANA JE VIDELA UBISTVO RUSKOG OPOZICIONARA: Odmah su je zatvorili - Putinov protivnik ubijen pred devojkom u centru Moskve

Foto: Tanjug/Ap, Youtube/euronews

Kritičari oligarha poput Aleksandra Litvinjenka i Alekseja Navaljnog otrovani su od strane Putinovih poslušnika, piše dailystar.co.uk.

Ruski opozicioni lider Boris Nemcov upucan je dok je hodao mostom u Moskvi nedaleko od Kremlja u februaru 2015. godine. Umro je nekoliko sati nakon što je javno izrazio podršku maršu protiv ruske agresije u Ukrajini.

Zvanično, zločin je ostao nerasvetljen, a jedini svedok šokantnog incidenta bila je 23-godišnja ukrajinska manekenka Ana Duricka, koja je u to vreme bila Njemcova devojka.


Duricka je videla napad u kojem je Nemcov pogođen nekoliko puta iz automobila u prolazu.

- Ne znam odakle je ubica dolazio, ali bio je iza - rekla je ona i dodala - nisam videla čoveka. Okrenula sam se i videla sam samo automobil svetle boje. Nisam videla marku automobila niti njegovu registarsku tablicu dok se udaljavao.

Republika

Foto: Tanjug/Ap

 

 

Ipak, uloženi su napori da se osigura da ona ne svedoči.

Neposredno nakon ubistva, Duricku je ruska policija držala u kućnom pritvoru, a proputinske novinske agencije su procurile „pikantne“ i „erotske fotografije donjeg veša bivše kraljice lepote u pokušaju da je diskredituju.

Šefovi propagande lojalni Putinu takođe su podmetnuli priče da je Nemcov odvezao Duricku u švajcarsku kliniku na abortus kako bi ukaljao njihovu reputaciju. Duricka je odletela u Kijev ubrzo nakon što su je pustile ruske vlasti i odbila je da se vrati u Moskvu da odgovori na dalja pitanja.

Dve nedelje nakon atentata, ruske vlasti su uhapsile dvojicu muškaraca u vezi sa zločinom. Jedan od njih, Zaur Dadaev, priznao je u pritvoru, ali je kasnije povukao svoje priznanje, tvrdeći da je samo rekao da je kriv jer je bio mučen. Još troje osumnjičenih uhapšeno je otprilike u isto vreme, a prema izveštajima ruskih medija, drugi osumnjičeni se razneo ručnom bombom kada su ruske policijske snage opkolile ovaj stan u Groznom.

Jedan od osumnjičenih, Anzor Gubašev, tvrdio je da je Duritskaja i sama bila umešana u zaveru za atentat.

- Jasno je da je Durickaja savršeno znala gde da odvede Njemcova u određeno vreme - naveo je on.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rade R

14.03.2022 10:56

Kakve laži!

Драган

14.03.2022 10:59

Kakve veze ima Putin sa svalerskim i banditskim kombinacijama.

pera

14.03.2022 11:11

Ma kakvi Ukrajinka tom događaju je bio prisutan Djo Čamovina,ili beše CIA ili Djo Jokširac ili Mi6,ma nije važno koje,sve je to isto