DEČAKU KOJI JE ŽELEO DA ISKOPIRA KOSTU, PRODUŽEN PRITVOR: Pretio masakrom u školi u Bileći!

Autor:

Svet

19.04.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku koji je maloletnik objavio na TikToku, jasno se vidi skica škole sa označenim ulazima, dvorištem, hodnicima i stepeništem, kao i popisom broja mrtvih.

DEČAKU KOJI JE ŽELEO DA ISKOPIRA KOSTU, PRODUŽEN PRITVOR: Pretio masakrom u školi u Bileći!

Foto: printscreen

Kosta Kecmanović, policija BiH

Maloletni R. T. iz Bileće je uhapšen zbog sumnje da je planirao teroristički napad na Centar srednjih škola u Trebinju. Naime, putem live chata na TikToku, on je pokazao skicu škole u kojoj je detaljno nacrtao plan napada, popisujući broj mrtvih i ranjenih, kao i satnicu napada koja je uključivala i samoubistvo. Ova vest je izazvala veliku zabrinutost kod javnosti i medija.

Produžen pritvor maloletniku na još dva meseca

Veće Osnovnog suda u Trebinju je donelo rešenje kojim se produžuje pritvor maloletniku iz Bileće na još dva meseca, na predlog Republičkog javnog tužilaštva. Odluka je doneta nakon održanog ročišta u prisustvu republičkog javnog tužioca, maloletnika i njegovog branioca. 

Imajući u vidu osetljivost samog predmeta i činjenicu da se radi o maloletnom licu, više informacija, za sada, nije moguće saopštiti, naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Detalji plana napada

Na snimku koji je maloletnik objavio na TikToku, jasno se vidi skica škole sa označenim ulazima, dvorištem, hodnicima i stepeništem, kao i popisom broja mrtvih po različitim prostorijama. Plan napada je bio detaljno isplaniran, sa satnicom koja je uključivala vreme početka napada, izlaska, dolaska policije, pa čak i samoubistva.

Reakcija javnosti i vlasti

Ova vest je izazvala veliku zabrinutost među korisnicima TikToka, a jedan zabrinuti korisnik je sve prijavio policiji. Nakon istrage i akcije koju su vodili PU Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma u saradnji sa javnim tužilaštvom, maloletnik je uhapšen u Bileći. Očekuje se dalji postupak pred sudom, a javnost je ostala uznemirena zbog ovog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Kosta

19.04.2024 17:00

Maloletnici ne idu u pritvor, pritvor znaci zatvor, a i nepismen zna da tamo deca ne idu!

Aca

19.04.2024 19:00

@Kosta - Da, da… maloletnicima da bude dozvoljeno da masakriraju kako im se ćefne.. u pravu si, ne treba u zatvor, i njega i tvog imenjaka treba u živ kreč baciti.

Kosta

19.04.2024 22:44

@Aca - Aca@ e to je vec drugi par opanaka!

Mima

20.04.2024 11:32

@Aca - Aca@, bacimo dete ubicu u zivi krec i resili smo problem, a ne daj boze da ogledni Ribnikar ne bude i dalje ogledni, da ne daj boze otvore vrata deci radnicke klase, Ogledni Ribnikar mora ostati ogledni, sve drugo je u drugom planu, bitan je prestiz, elita.... Sad ce godina dana.... Sta se promenilo?! Nista!