DRAMATIČNA SITUACIJA NADOMAK ZAGREBA! Fabrika plastike još uvek u plamenu, u gašenje požara uključuju se i ROBOTI! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

19.06.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upućen važan apel građanima da zatvore prozore svojih domova

DRAMATIČNA SITUACIJA NADOMAK ZAGREBA! Fabrika plastike još uvek u plamenu, u gašenje požara uključuju se i ROBOTI! (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji list

Kod Zaprešića u Hrvatskoj, nadomak Zagreba gori plastika u skladištu firme Eko Flor, službeno je potvrdila civilna zaštita. Na terenu je nekoliko vatrogasnih ekipa, u pomoć im stižu i zagrebačke kolege.

Foto: Facebook/Printscreen/Index.hr

Požar u Zaprešiću

Ljudi šalju fotografije i snimke velikog, gustog i crnog oblaka dima koji se nadvio nad tim delom Zaprešića, a Zagrepčani javljaju da se vidi i iz njihovog grada.

 

Božinović: Požar će pomoći gasiti i roboti

- Pozvao bih građane ovog dela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, jer još nemamo analizu što se tačno nalazi u oblaku dima i koliko je vazduh zagađen. Važno je pratiti obaveštenja koje će izdavati direktorijat civilne zaštite - izjavio je hrvatski ministar Davor Božinović koji je posetio mesto požara kod Zaprešića.

Božinović je takođe istakao da će se angažovati roboti za gašenje požara.

- Još uvek nemamo informaciju o uzroku požara jer je situacija i dalje dinamična - izjavio je.

- Inspektori Državnog inspektorata sprovode regulaciju fabrika, ali nisam upoznat s detaljima bezbednosnih mera na terenu. Procenjujem da će požar trajati celu noć - zaključio je Božinović.

 

Firma: Zapalila se plastika, vatra se brzo proširila

U skladištu fabrike za zbrinjavanje otpada Eko-Flor Plus u Zaprešiću izbio je požar plastike, a na terenu su vatrogasci, policija i radnici civilne zaštite Zagreb.

Hrvatska policija: U trenutku izbijanja požara u pogonu bilo 12 radnika, niko nije povređen

Zagrebačka policija navodi da je u Industrijskoj ulici, u pogonu firme, iz zasada neutvrđenog razloga izbio požar i proširio se na ceo pogon, a u trenutku njegovog izbijanja prema zasad utvrđenom tamo se nalazilo 12 radnika od kojih niko nije povređen.

 

DVD Bistra: Gašenje će trajati satima

Na terenu je veliki broj vatrogasaca iz cele okoline, od Zagreba do Samobora, rekao je sekretar DVD-a Bistra Tonči Jelavić za Dnevnik Nove TV, budući da se nalazi na mestu požara.

- Gašenje je u toku, trajaće još satima - poručio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading