OGLASILA SE I ALBANIJA: Kvar počeo sa interkonektivnog voda sa Grčkom, a do njega došlo zbog DVE stvari

Autor:

Svet

21.06.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez struje su ostali Tirana, Drač, Elbasani, Gjirokastra, Kukeši, Leža, Saranda i Skadar.

OGLASILA SE I ALBANIJA: Kvar počeo sa interkonektivnog voda sa Grčkom, a do njega došlo zbog DVE stvari

Foto: pixabay.com

Struja u velikom delu Albanije nestala je zbog kvara na interkonektivnom vodu sa Grčkom, a koji je izazvan zbog visokih temperatura.

Operater prenosnog sistema (OST) naveo je da su velike količine prenosa, kao i ekstremne temperature uzroci potpunog isključenja dalekovoda, prenosi Albanian post.

Nakon prekida, struja se vratila u Tiranu i druge gradove zemlje u kojima je bilo problema.

- Kvar je krenuo od interkonektivnog voda sa Grčkom, a zatim se nastavio kaskadnim efektom u celoj zemlji. Velike količine prenosa, kao i ekstremne temperature, uzroci su potpunog isključenja dalekovoda - naveo je OST i dodao da preduzima mere za vraćanje električne energije svim potrošačima.

Bez struje su ostali Tirana, Drač, Elbasani, Gjirokastra, Kukeši, Leža, Saranda i Skadar.

Bez struje su, pored Albanije, ostale i Crna Gora, BiH i veliki delovi Hrvatske.

Podsetimo, eksplozija na 400 kilovati dalekovoda Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uzrok je nestanka struje na skoro celoj teritoriji Crne Gore, prenosi list Pobjeda, pozivajući se na neimenovani izvor.

Iz CGES-a o ovim pojedinostima nisu se oglašavali, a izvor crnogorskog dnevnog lista navodi da za popravku dalekovoda moraju biti angažovani helikopteri.

- Na teritoriji Crne Gore, osim većeg dela severa, usled poremećaja regionalnih razmera, došlo je do nestanka napona. Takođe do ispada i beznaponskih stanja većih razmera došlo je i u Albaniji, Bosni i Hercegovini i značajnom delu Hrvatske. Uzrok još nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rešavanju problema kako bi svi potrošači u Crnoj Gori uskoro dobili struju - saopšteno je iz CGES-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading