DRAMA NA JADRANU! 11 stranih državljana u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI, sa jedrilice HITNO dozivali za POMOĆ!

Autor:

Svet

26.06.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačke ekipe su odmah reagovale, situacija je bila kritična

DRAMA NA JADRANU! 11 stranih državljana u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI, sa jedrilice HITNO dozivali za POMOĆ!

Foto: S.Stepanović

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture izvestilo je danas o uspešnoj akciji spasavanja posade jedrilice koja se našla u opasnosti od udara u stene kod Dugog otoka.

Službenici Ispostave lučke kapetanije Sali reagovali su noćas kako bi sprečili udar jedrilice sa višečlanom posadom, među kojima su bila i troje maloletne dece, u stene ostrva.

Dojava o ovoj situaciji stigla je u 02.30 sati, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u saradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Ispostavom lučke kapetanije Sali.

Spasilačka akcija u izrazito jakom nevremenu

Vođa jedrilice zatražio je pomoć zbog nemogućnosti upravljanja plovilom usled izrazito jakog nevremena i opasnosti od udara u stene.

Na jedrilici se nalazilo ukupno 11 članova posade, među kojima su bili vođa i troje maloletne dece, svi državljani Republike Poljske.

Odmah nakon dojave, spasilačka ekipa je isplovila i uskoro pronašla jedrilicu nedaleko od prijavljene pozicije.

Životna ugroženost posade jedrilice

Posada jedrilice se nalazila u životnoj opasnosti, jer se plovilo nekontrolisano kretalo pod udarima olujnog juga i visokih talasa u neposrednoj blizini stena na ostrvu Garmenjak Veli.

Spasilačka akcija je izvedena uspešno, a svi članovi posade su spašeni od udara u stene.

Ova brza i efikasna reakcija službenika Ispostave lučke kapetanije Sali zaslužuje pohvalu, jer je spašen veliki broj života u izuzetno zahtevnim vremenskim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading