PUCNJAVA IZ PRAVCA SVADBENE KOLONE! Građani UZNEMIRENI, otvorena vatra na zgrade i most sa pešacima!

Autor:

Svet

28.06.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je primila više poziva građana povodom ovog nemilog događaja

PUCNJAVA IZ PRAVCA SVADBENE KOLONE! Građani UZNEMIRENI, otvorena vatra na zgrade i most sa pešacima!

Foto: shutterstock

Hronika

Svadbena kolona danas je prošla ulicama Tuzle i tu ništa čudno ne bi bilo da nesavesni slavljenici nisu pucali najverovatnije iz vatrenog oružja i to u pravcu mosta kojim su prolazili građani, ali i stambene zgrade koja se nalazi u neposrendoj blizini.

Naime, svadbena kolona danas se kretala južnom saobraćajnicom, a stanovnike naselja Sjenjak i Stupine obuzeo je strah u trenutku kada su učesnici slavljeničke povorke počeli da pucaju najverovatnije iz vatrenog oružja.

- Sve je bilo prilično uznemirujuće, u trenutku prolaska svadbene kolone zatekao sam se na pešačkom mostu. Pucnji su bili prilično niski, a našao sam se u rizičnoj situaciji jer je u jednom trenutku sasvim malo nedostajalo da me u predelu noge pogodi jedan od metaka - ispričao je za Klix.ba jedan od građana koji se u trenutku pucnjave zadesio na pešačkom mostu.

On je istakao da su u panici bila i deca koja su se nalazila u nepsrednoj blizini, a o ovom događaju je obaveštena i policija koja je kolonu zaustavila u tuzlanskom naselju Miladije.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba je potvrđeno da njihovi službenici preduzimaju sve mere u skladu s nadležnostima.

Istaknuto je i to da su na mesto događaja upućeni shodno više prijava koje su dobili od građana.

- Danas oko 14:40 sati PU Tuzla je primila prijave građana da se iz automobila u pokretu čuju pucnjevi. Policijski službenici PS Zapad su postupajući po navedenim prijavama na području svoje nadležnosti zaustavili dva automobila koja su se nalazila u svadbenoj koloni - naveli su iz kantonalne policije.

O događaju je obavešten kantonalni tužilac po čijim uputama će protiv dve osobe biti preduzete daljnje mere i radnje shodno Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, zbog upotrebe gasnih - startnih pištolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading