IZNENADA UMRO DRAGAN ĐUROVIĆ!

Autor:

Svet

28.06.2024

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva puta je imenovan za poslanika Doma građana Skupštine Srbije i Crne Gore i pet puta za poslanika u Skupštini Republike Crne Gore.

IZNENADA UMRO DRAGAN ĐUROVIĆ!

Foto: Pixabay

Sveća

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore i poslanik Demokratske partije socijalista Dragan Đurović iznenada je preminuo u 65.godini.

Đurović je bio potpredsednik Vlade Crne Gore u periodu od 2001. do 2007. godine, a u tom periodu bio je i ministar unutrašnjih poslova, od 2003. 2005. i v.d. ministra inostranih poslova (u periodu od maja 2002. do januara 2003.).

Bio je i šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Crne Gore u Skupštini Crne Gore i član Predsedništva stranke.

Dva puta je imenovan za poslanika Doma građana Skupštine Srbije i Crne Gore i pet puta za poslanika u Skupštini Republike Crne Gore, piše CDM.

Đurović je obavljao i funkciju direktora novinsko-izdavačkog preduzeća Pobjeda (1995–2001).

Od 2009. godine obavljao je funkciju direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore. Takođe je bio član Koordinacionog odbora Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC).

Završio je pravni fakultet. Osamdesetih godina aktivno je promovisao demokratske ideje. U tadašnjem jednopartijskom sistemu, manja grupa ljudi iz Omladine Crne Gore objavila je dokument pod nazivom "Zaustavimo izborne krađe", koji je zapravo bio zahtev za uvođenjem višestranačja. Dokument, koji je izazvao reakciju tadašnjih čelnika crnogorske zajednice, javno je čak i promovisan. Može se reći da je to bio prvi disidentski pokret u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

Đurović će biti sahranjen u subotu 29. juna u 15 časova u Danilovgradu – selo Viš.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading