HRVATSKA OPASNO ZAPRETILA CRNOJ GORI: Evo šta sprema Zagreb, rezolucija o Jasenovcu im je TRN U OKU!

Autor:

Svet

01.07.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grlić Radman je naglasio da je Hrvatska već poslala notu i saopštenje Crnoj Gori

HRVATSKA OPASNO ZAPRETILA CRNOJ GORI: Evo šta sprema Zagreb, rezolucija o Jasenovcu im je TRN U OKU!

Foto: Arhiva

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izneo je danas zvaničan stav Hrvatske povodom nedavne rezolucije Skupštine Crne Gore o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

On je istakao da će Hrvatska preduzeti određene korake u vezi sa ovom rezolucijom, navodeći da će koristiti sve mehanizme koji su joj na raspolaganju kao članici EU i NATO saveza.

Foto: Tanjug/Ap

Gordan Grlić Radman

Hrvatska reakcija

Grlić Radman je naglasio da je Hrvatska već poslala notu i saopštenje Crnoj Gori nakon usvajanja rezolucije, te da se trenutno razmatraju dalji koraci u konsultaciji sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Istakao je da je Hrvatska spremna da iskoristi sve mogućnosti koje joj pružaju članstvo u EU i NATO savezu kako bi zaštitila svoje interese u ovoj situaciji.

Foto: Tanjug Foto: Hina Edvard Susak

Andrej Plenković

Nepovoljni uticaj na integraciju Crne Gore u EU

Nakon usvajanja rezolucije, crnogorski parlament je usvojio rezoluciju koja se odnosi na genocid u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je izrazilo zabrinutost navodeći da bi ova rezolucija mogla usporiti proces integracije Crne Gore u EU.

Foto: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

Andrija Mandić

Kritika crnogorske odluke

Grlić Radman je takođe izneo kritiku na račun Crne Gore, navodeći da je usvajanjem ove rezolucije pokazala "dva lica" - svoje evropsko lice u Briselu i svoje "instrumentalizovano lice" u Podgorici.

Ova izjava ukazuje na značajno političko nejedinstvo unutar Crne Gore u vezi sa ovom temom.

Očekuje se dalji razvoj događaja u vezi sa ovim pitanjem, dok obe zemlje nastavljaju da brane svoje stavove i interese u međunarodnoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zdrav razum

02.07.2024 12:22

Hrvatska se nikada nije pročistila. Genocid koji su vršili tokom četiri godine, u drugom svetskom ratu u Nezavisnoj državi Hrvatskoj će ostati najveća sramota u vekove. Poklati stotine hiljada nevinih ljudi žena i dece, i to samo zato što su Srbi, mogu samo nevidjeni monstrumi.