HOROR NA JADRANU! Strani državljanin se utopio kod poznatog ostrva! U roku od MINUTA nastala KATASTROFA!

Autor:

Svet

08.07.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ronjenje je obavljano na maksimalnoj dubini od 37,24 metara kada je nastupila smrt

HOROR NA JADRANU! Strani državljanin se utopio kod poznatog ostrva! U roku od MINUTA nastala KATASTROFA!

Foto: pexels.com

Ronjenje

Načelnik škole ronjenja "Foka", Vedran Dorušić u Hrvatskoj izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se desio tokom ronjenja u Škardi.

Ronilac, rođen 1966. godine, bio je veoma iskusan, a uprkos tome, dogodila se nezgoda koja je rezultirala njegovom smrću.

Ronjenje je obavljano na maksimalnoj dubini od 37,24 metara, a čitava situacija je bila potpuno normalna dok ronilac nije izronio sa dubine od 10 metara.

Hitna reakcija i uzaludni pokušaji

Kada su ostali ronioci primetili da ronilac izranja sa penom na ustima, odmah su reagovali kako bi mu pružili pomoć.

Nažalost, uprkos brzoj intervenciji i pokušajima reanimacije, nije bilo moguće spasiti život ronioca. Čak su i nemački gosti, koji su se zatekli u blizini, pritekli u pomoć, ali uzalud.

Zajednički porodični izlet završio se tragedijom

Ovaj događaj je naročito potresan jer je ronilac bio u pratnji svoje porodice, a i njegov sin i snajka su bili uključeni u ronjenje pre nego što je došlo do tragičnog ishoda.

Očigledno je da je ova nesreća ostavila dubok trag na sve prisutne, a hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt na ostrvu.

Ovim događajem se još jednom ističe važnost pažljive pripreme i sprovođenja bezbednosnih mera prilikom ronjenja, kao i nepredvidivost situacija koje mogu nastupiti čak i u okvirima iskusnih ronilačkih timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading