DECA STIGLA NA ODMOR, A ONDA SE UČITELJICA POTUKLA SA 12-GODIŠNJAKOM! Haos na ekskurziji: "Ovakav slučaj ne pamtimo!"

Autor:

Svet

09.07.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta je navedeno kao uzrok ovog nesvakidašnjeg incidenta...

DECA STIGLA NA ODMOR, A ONDA SE UČITELJICA POTUKLA SA 12-GODIŠNJAKOM! Haos na ekskurziji: "Ovakav slučaj ne pamtimo!"

Foto: Shutterstock

U obrazovno-rekreativnom centru VIRC kod Poreča svake godine letuje više od 1.600 dece i više od 200 vaspitača koji 11 dana prate decu i za njih organizuju razne aktivnosti. Ove godine se tamo, kako piše slovenački portal 24ur, dogodio incident.

Naime, navodno se učiteljica tokom letovanja dece u Poreču fizički obračunala sa 12-godišnjakom zbog vike.

Društvo prijatelja mariborske omladine (Društvo prijateljev mladine Maribor), koje već 36 godina organizuje letovanja u Poreču, poslalo je vaspitačicu kući i zabranilo joj učešće u letovanjima i drugim programima.

U međuvremenu, uprkos incidentu, dečak je želeo da ostane na odmoru, a kada se vrati u Maribor, policija će sa njim obaviti razgovor, piše 24ur. Društvo prijatelja Maribora (ZPM) na svojim stranicama objavilo je izveštaj o incidentu koji se dogodio u ponedeljak. Kako su napisali, vaspitačica je neprimereno reagovala na činjenicu da je 12-godišnjak, učenik šestog razreda osnovne škole, kršio kućni red centra.

- Prekršaj se odnosio na viku deteta, za neke druge prisutne bilo je uznemirujuće vikanje u dnevnom prostoru VIRC, što su prisutni vaspitači želeli da spreče - napisao je Božidar Raušl, sindikalni sekretar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Niki

10.07.2024 11:48

Nadam se da ga je dobro prebila, kad nisu roditelji na vreme vaspitali...