MLADIĆ (20) SE PREDOZIRAO NA FESTIVALU: Slovencu nije bilo spasa, umro u bolnici!

Autor:

Svet

14.07.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijent primljen sa ozbiljnim simptomima intoksikacije alkoholom i drugim nedozvoljenim supstancama

MLADIĆ (20) SE PREDOZIRAO NA FESTIVALU: Slovencu nije bilo spasa, umro u bolnici!

Foto: Shutterstock

U splitskoj bolnici, nakon sinoćnjeg festivala Ultra, preminuo je 20-godišnji Slovenac, čije je loše zdravstveno stanje zahtevalo hitnu medicinsku intervenciju. Lekari iz KBC-a Split su izneli neke detalje o ovom slučaju, istakavši da je pacijent primljen sa ozbiljnim simptomima intoksikacije alkoholom i drugim nedozvoljenim supstancama, a da je njegovo stanje tokom jutra postalo još teže, nažalost rezultirajući smrtnim ishodom.

Lekari su istakli da su uložili maksimalne napore u intenzivnom lečenju mladića, ali da je njegovo stanje bilo veoma teško od samog početka. 

Nepoznate supstance i njihov uticaj

Iako za sada nije poznato o kojim se tačno nedozvoljenim supstancama radi, ovaj slučaj postavlja pitanje uticaja takvih supstanci na organizam, kao i potrebu za edukacijom o njihovim potencijalno fatalnim posledicama.

Konzumiranje alkohola i droga može imati ozbiljne i dugotrajne posledice po zdravlje pojedinca, kao i po društvo u celini. Ove supstance mogu uzrokovati fizičke, mentalne i socijalne probleme, te je važno razumeti opasnosti koje nose.


Fizički rizici

Alkohol i droge mogu izazvati ozbiljne fizičke posledice po organizam. Prekomerno konzumiranje alkohola može dovesti do oštećenja jetre, srca i mozga, kao i povećati rizik od razvoja karcinoma. Sa druge strane, upotreba droga može dovesti do zavisnosti, predoziranja i oštećenja vitalnih organa.

Mentalni i emocionalni efekti

Konzumiranje alkohola i droga može imati negativan uticaj na mentalno zdravlje. Osobe koje redovno konzumiraju ove supstance mogu iskusiti anksioznost, depresiju, paranoju i druge mentalne poremećaje. Takođe, ove supstance mogu uticati na sposobnost donošenja odluka i izazvati promene u ponašanju.

Socijalne posledice

Konzumiranje alkohola i droga može dovesti do problema u socijalnim odnosima. Osobe koje zloupotrebljavaju ove supstance često imaju poteškoća u održavanju zdravih međuljudskih odnosa, što može dovesti do izolacije i problema na poslu ili u školi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading