UHAPŠEN CRNOGORAC: Ugradio rotaciju na svoj automobil da bi izgledao kao vozilo pod pratnjom

Autor:

Svet

14.07.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Uprave policije su ponovili da svaka ugradnja i upotreba svetlosne ili zvučne signalizacije na vozilu predstavlja prekršaj.

UHAPŠEN CRNOGORAC: Ugradio rotaciju na svoj automobil da bi izgledao kao vozilo pod pratnjom

Foto: Franz P. Sauerteig from Pixabay

Pripadnici policije uhapsili su B.N. zbog neovlašćene upotrebe svetlosne signalizacije na magistralnom putu Cetinje-Podgorica. Naime, on je na svom Audi A6 koristio plavo-crvene "bliceve" na prednjem delu vozila.

Patrola Mobilne jedinice saobraćajne policije zaustavila je vozilo u mestu Meterizi prilikom redovne kontrole saobraćaja. Nakon što su utvrdili da vozilo nije iz kategorije vozila pod pratnjom ili vozila sa prvenstvom prolaza, vozač je isključen iz saobraćaja i lišen slobode u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, prenosi RINA.

Iz Uprave policije su ponovili da svaka ugradnja i upotreba svetlosne ili zvučne signalizacije na vozilu predstavlja prekršaj. Prema zakonu, takva vozila moraju biti isključena iz saobraćaja, a vozači lišeni slobode.

U Crnoj Gori, upotreba rotacionih svetala, poznatih i kao "blicevi", strogo je regulisana Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Prema ovom zakonu, rotaciona svetla mogu koristiti samo vozila koja su u zvaničnoj službi i imaju poseban status, poput vozila hitne pomoći, policijskih vozila, vatrogasnih vozila i vozila sa prvenstvom prolaza.

Zakonske Odredbe:

Ograničenje Korišćenja: Rotaciona svetla su dozvoljena isključivo za vozila sa posebnim pravima ili vozila u hitnim situacijama. To uključuje vozila kao što su ambulante, vatrogasci i policija, koja se koristi za hitne intervencije i vođenje saobraćaja.

Prekršaji: Upotreba rotacionih svetala na vozilima koja nisu izuzeta ili ne spadaju u navedene kategorije smatra se kršenjem zakona. Ovo uključuje vozila koja su u privatnom vlasništvu i koja nemaju specijalne dozvole ili status.

Sankcije: Ako vozač koristi rotaciona svetla na vozilu koje nije ovlašćeno za to, suočava se sa ozbiljnim sankcijama. Prekršaji mogu uključivati novčane kazne, oduzimanje vozila, kao i mogućnost hapšenja. Pored toga, vozilo može biti isključeno iz saobraćaja dok se prekršaj ne reši.

Kontrola i Provere: Policija redovno vrši provere na terenu kako bi osigurala da samo vozila sa odgovarajućim statusom koriste rotaciona svetla. Tokom ovih provera, ako se otkrije da vozilo ne ispunjava uslove, vozač može biti kažnjen u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading