HOROR! Ginekolog silovao pacijentkinju, pa nastavio da radi - OGLASILA SE BOLNICA!

Autor:

Svet

16.09.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su novi potezi!

HOROR! Ginekolog silovao pacijentkinju, pa nastavio da radi - OGLASILA SE BOLNICA!

Foto: Shutterstock

Ginekolog iz Kliničke bolnice Osijek, koji je u februaru ove godine osuđen od strane Županijskog suda u Osijeku na četiri godine zatvora zbog silovanja pacijentkinje, otpušten je sa svoje pozicije.

Bolnica je to saopštila u ponedeljak ujutro, navodeći da su prošle nedelje pokrenuli dva disciplinska postupka protiv doktora. Prvi je pokrenut nakon što su primili nepravosnažnu presudu, a drugi nakon što su primili pritužbu druge pacijentkinje u vezi neprikladnog ponašanja istog doktora.


Vredno je napomenuti da je doktor nastavio da radi u bolnici sa pacijentima do prošle nedelje, čak i tokom krivičnog postupka i nakon nepravosnažne presude. Bolnica je prethodno opravdavala svoju nemogućnost uklanjanja doktora sa njegove pozicije tvrdeći nedostatak pravnog osnova, ali Ministarstvo zdravlja je izrazilo nezadovoljstvo postupanjem bolnice i prošle nedelje je pokrenulo inspekciju.

Podsećamo, KBC Osijek je zatražio dostavljanje nepravosnažne presude Županijskog suda u Osijeku od 8. februara 2024. godine, a Županijski sud ju je uručio 11. septembra, na osnovu koje je protiv doktorke pokrenut disciplinski postupak. Nadalje, KBC Osijek je putem elektronske pošte zaprimio novinarski upit o navodnom novom nedoličnom ponašanju ljekara tokom pregleda, a pokrenut je i disciplinski postupak. Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka i uvažavajući okolnosti i činjenice, donesena je navedena odluka – objasnili su iz Direkcije KBC Osijek.

Foto: Pixabay/orzalaga

Ginekološka ambulanta

Podsetimo, lekar je krajem prošle nedelje uzeo bolovanje, ali se neće vraćati na radno mesto.

Advokat doktora, Krešimir Arambašić, izjavio je da se protiv njegovog klijenta vodi lov na veštice i istakao da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Odbrana je odbacila optužbe i podnela žalbu Visokom sudu.

Ovaj slučaj je izazvao ogorčenje i postavio pitanja o postupanju bolnice u ovoj situaciji, kao i mehanizmima za rešavanje takvih slučajeva u zdravstvenom sistemu. Odluka o otpuštanju doktora signalizira značajan razvoj u ovom kontroverznom i dugotrajnom pitanju.

(Jutarnji list, Večernji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading