ALBANSKI POLITIČAR UMRO DOK JE ISPIJAO KAFU! 45-godišnjak izustio OVE REČI, pa ispustio dušu

Autor:

Svet

19.09.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijatelji ga našli mrtvog u toaletu

ALBANSKI POLITIČAR UMRO DOK JE ISPIJAO KAFU! 45-godišnjak izustio OVE REČI, pa ispustio dušu

Foto: Facebook.com/Gerti Bogdani

Gerti Bogdani, bivši poslanik Demokratske partije u albanskom parlamentu, umro je juče u podne zbog srčanog zastoja. Izvori iz hitne službe QSUT-a kažu da je 44-godišnjak stigao u bolnicu bez znakova života.

- Pokušaji da ga ožive su izvršeni, ali nije reagovao - rekli su izvori.

U međuvremenu, policija Tirane je u saopštenju izjavila da je Bogdani pronađen bez svesti u prostorijama hotela Rogner na bulevaru "Dëshmorët e Kombit" u Tirani, ali je preminuo tokom transporta u bolnicu.

- 18.09.2024, oko 11:30, u prostorijama hotela na bulevaru 'Dëshmorët e Kombit', građanin Gerti Bogdani, star 45 godina, pronađen je bez svesti. Ovaj građanin je prebačen u bolnicu radi medicinske pomoći, ali je preminuo. Na osnovu dosadašnjih radnji, sumnja se da je smrt nastupila prirodnim putem - saopštila je policija, prenosi Telegraf.

Bogdani je pio kafu u prostorijama hotela Rogner u Tirani kada je osetio nelagodnost. "Imam problema s disanjem", rekao je prijateljima s kojima je pio kafu, a potom otišao u toalet. Kada se nije vratio, zabrinuti prijatelji su otišli do toaleta i nasilno otvorili vrata. Pronašli su bivšeg poslanika PD-a kako leži na podu i pokušali da mu pruže prvu pomoć.

Gerti je bio u braku sa poznatom aktivistkinjom Edlirom Čepani i otac je dvoje dece, Ajre i Reinarta.

Republika

Foto: Facebook.com/Gerti Bogdani

Ko je bio Gerti Bogdani?

Rođen 7. jula 1980. u Tirani, Bogdani je nakon završetka srednje škole "Harry Fultz" sa odličnim uspehom i zlatnom medaljom nastavio studije na Politehničkom univerzitetu u Njujorku, gde je diplomirao sa najvišim počastima (Summa Cum Laude), i bio proglašen za dobitnika nagrade Outstanding Graduate Award – Zlatna medalja.

Zatim se vratio u Albaniju i započeo svoju profesionalnu karijeru u akademskoj oblasti na Univerzitetu Njujork - Tirana. Osnivač je i lider Mreže albanskih studenata u svetu.

Političku karijeru započeo je 2007. godine, kada se kandidovao s Demokratskom partijom za gradonačelnika opštine broj 10 u Tirani, i pobedio na tim izborima. Tokom tog perioda, nastavio je svoju aktivnost kao politički portparol Demokratske partije. Na parlamentarnim izborima 28. juna 2009. godine, Gerti Bogdani je izabran za najmlađeg poslanika u Skupštini Albanije.

Republika

Foto: Facebook.com/Gerti Bogdani

Bio je otac dvoje dece

Nakon godina aktivnog angažovanja u rukovodećim strukturama, na izborima 2019. godine postao je najglasovaniji član Predsedništva Demokratske partije, sa više od 70% glasova. U 2022. godini, takmičio se na predizborima DP-a da bi bio kandidat za trku za Tiranu na lokalnim izborima 2023.

Supruga bivšeg poslanika PD-a Gertija Bogdanija, Edlira Čepani, emotivno se oglasila na društvenim mrežama povodom smrti svog partnera.

- Znao si da moj život nema smisla bez tebe! Znao si da nisi samo moja bolja polovina, već moj život! Bio si moj prijatelj, moja ljubav, moja porodica, moj tim! Znaš da ne mogu da živim bez tebe! Ne znam da li sam ti ikada dovoljno rekla da te obožavam! Bog uzima najbolje, ali nije trebalo da uzme tebe, jer ja, Ajra i Reinarti te trebamo, zbog tvoje ljubavi prema životu, zbog pravih saveta koje uvek daješ, zbog pravog uzora koji si uvek bio! Svet je bezvredan bez tebe! Zauvek ćemo te voleti, mužu, oče, prijatelju i najbolji čoveku koji je ikada živeo u ovom svetu! Voleću te svakog dana mog života dok se ponovo ne sretnemo, svetlosti mog svakog puta! - napisala je.

(Shqiptarja.com)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading