"NISAM LOPOV, SAMO NISAM BILA PRI SVESTI!": Majka i ćerka punih torbi prošle kraj kase u Novom Zagrebu

Autor:

Svet

19.09.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđa J. ponavljala je da je "krađa protivzakonita i da ne voli da se krade"

"NISAM LOPOV, SAMO NISAM BILA PRI SVESTI!": Majka i ćerka punih torbi prošle kraj kase u Novom Zagrebu

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Sve sam u Plodinama normalno kupila. Radim u FINA-i i nisam lopov. Zaštitar je došao do mene i kćeri te sam mu pokazala ruksak i kobasice, a moja ćerka je pobegla napolje. Badel koji sam uzela sam vratila čuvaru. Bila sam pod uticajem alkohola, ali inače ne pijem. Sin mi je pokazao što da uzmem, hteo je Badel, a ja baš nisam bila pri svesti, jer nikada to ne radim. Sve plaćam karticom ili gotovinom. Bilo je to prvi puta u životu. Krenula sam platili Badel, ali kako je moja kćer potrčala zbunila sam se. Nisam ga mislila ukrasti. Čuvar je trčao za nama, stigao je i moj sin i rekao mu: "Nećeš ti njih pregledati, pusti ih na miru". Međusobno smo se udarali. Ja sam u svojoj torbi imala kobasice i pivo u boci i moja kćer mi je rekla da je to platila na kasi – rekla je u svoju odbranu Anđa J. istražiteljima ponovivši da "radi u FINA-i, da je krađa protivzakonita i da ne voli da se krade".

Odbrana te 58-godišnjakinje usledila je nakon što je sa 35-godišnjom kćeri Mirelom, inače radnicom jednog Doma za starije, u popodnevnim satima 12. septembra u Plodinama u Novom Zagrebu zatečena u krađi. A sa šarenih i punih polica u torbe su ubacile Fa gel za tuširanje, energetsko piće Monster od pola litre, dve čokolade Kinder Bueno White, bocu badelovog konjaka, bocu Somersbyja s ukusom manga i limuna i paket kobasica težak 750 grama.

Radnik Klemm Securityja ih je uočio na kamerama videonadzora kako pune torbe, pa kad su prošle blagajnu zatražio je da vidi sadržaj torbe. No, kako je odmah priskočio majci u pomoć njen sin je čuvara povukao za levu ruku i zatim ga odgurnuo u prsa kako ne bi uspeo da zaustavi majku i sestru, piše Jutarnji list.

Policija ih stigla u parku

Dame su uspele da pobegnu sa ukradenim stvarima, a onda je stigla i policija koja ih je sustigla u obližnjem parku, uhivatila i podnela kjivičnu prijavu za razbojničku krađu.

Mlađa, pak, kradljivica Mirela J. priznala je da je s majkom bila u Plodinama  iplatila dva piva i kobasice, a kad su došli na blagajnu da je ugledala majku kako uzima konjak.

- Rekla sam joj da to ne radi. Ukrala sam gel za tuširanje, čokoladice i energetsko piće, a konjak su stavili u torbu odnosno majka je stavljala stvari u svoj ruksak a kad smo izašli van konjak je pao i razbio se. Dok smo bili za blagajnom pojavio se zaštitar, pokazao značku i rekao da otvori torbu -rekla je Mirela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading