STRAVIČAN POTOP U TIVTU! Potopljen ceo grad, ulice pod vodom: Nestala struja, ne može se ni do aerodroma! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.09.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ekipe tivatskih komunalaca i vatrogasci Službe zaštite i spašavanja su na teren

STRAVIČAN POTOP U TIVTU! Potopljen ceo grad, ulice pod vodom: Nestala struja, ne može se ni do aerodroma! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ fM videos

Obilna kiša pravi jutros velike probleme u Tivtu. Zbog jakih i obilnih padavina za veoma kratko vreme, poplavljeni su putevi u Kalimanju, Donjoj Lastvi, Dumidranu kod Ina pumpe i kod školskog centra, a voda otežava saobraćaj i na Jadranskoj magistrali.

Posebno problematično je na delu magistrale pored aerodroma gde se gradi bulevar jer se sa obe strane puta nalazi gradilište koje je potpuno poplavljeno.

Prave bujice na momente su tekle i potpuno raskopanom raskrsnicom prema tunelu Vrmac, odnosno prema Radovićima.

Zbog poplava u Dumidranu je na tom delu jadranske magistrale kroz Tivat dolazilo i do kraćih prekida u odvijanju saobraćaja. Voda je ušla i u podrumske i prizemne pristorije više objekata u samom gradu, pišu Vijesti.

Sve ekipe tivatskih komunalaca i vatrogasci Službe zaštite i spašavanja su na terenu i pokušavaju da poprave situaciju čisteći odvodne kanale i uklanjajući nanose peska i zemlje sa saobraćajnica. Kiša međutim, manje više konstantno pada, a kanali jednostavno ne mogu da prime tako veliku količinu vode.

Za Crnogorsko primorje Zavod za hidrometeorologiju Crne Gore je za danas objavio narandžasti meteo alarm upozoravajući da će biti obilne kiše praćene pojačanim južnim vetrom, te pljuskova sa grmljavinom.

Kako građani javljaju, pojedina naselja u Tivtu su nakon grmljavine, na kraće vreme ostajala bez napajanja električnom energijom.

Jadranska magistrala na potezu od tivatskog aerodroma ka Kotoru je trenutno zatvorena za saobraćaj.

Kako ističu iz Odeljenja bezbednosti i Komunalne policije Tivat, put je prekriven velikom količinom vode, ali i zelenog i građevinskog otpada.

Saobraćaj će biti obustavljen dok se voda ne povuče, a zatim će građevinska mašina tivatskog Komunalnog preduzeća očistiti put.

Iz policije apeluju građanima da se strpe i da ne koriste alternativne puteve preko Kavča i Trojice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading