SLAVLJE U SARAJEVU POSLE NAPADA IRANA NA IZRAEL: Kolona automobila sa zastavama Palestine, a evo šta se u isto vreme desilo u Berlinu (VIDEO)

Autor:

Svet

02.10.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manja grupa ljudi, većinom iz Turske i Sirije, sinoć je na ulicama Sarajeva napravila defile automobilima uz slogane podrške Palestini

SLAVLJE U SARAJEVU POSLE NAPADA IRANA NA IZRAEL: Kolona automobila sa zastavama Palestine, a evo šta se u isto vreme desilo u Berlinu (VIDEO)

Foto: x/iman sefati

Nakon što je Iran napao Izrael sinoć na ulicama Sarajeva organizovan je slavljenički defile automobila, preneli su federalni mediji.  

U ''proslavi'' je, navodi se, učestvovalo 20 do 30 osoba iz Turske i Sirije koji su nosili zastave Palestine i BiH.  

Sarajevski portal Klix preneo je da je manja grupa ljudi, većinom iz Turske i Sirije, sinoć na ulicama Sarajeva napravila defile automobilima uz slogane podrške Palestini.  

Sve se dogodilo nakon što je Iran sinoć sa skoro 200 raketa gađao Izrael što je, kako navode, uvod u potpunu eskalaciju na Bliskom istoku.  

Portal saznaje da ovo okupljanje nije imalo zvaničnog organizatora, a na skupu je, kažu, bilo 20-30 osoba mahom iz Turske i Sirije.  

Oni su u koloni automobila, noseći zastave Palestine i BiH, išli od Većnice do Ilidže i nazad, a plan je bio da se okupe i ispred Ambasade Irana u centru grada.  

 

 

Tokom jučerašnjih raketnih napada Irana na Izrael na propalestinskim protestima u Berlinu se slavilo i uzvikivalo "Allahu ekber".

Kako pišu nemački mediji, jedan od prisutnih na skupu je uzviknuo da su rakete ispaljene na Izrael, a nakon toga su brojni demonstranti udarali u bubanj i pljeskali.

Mogli su se čuti i povici "Allahu ekber".

Nekoliko učesnika skupa mahalo je palestinskim šalovima i palestinskom i libanskom zastavom, što se može videti na snimku reportera dpa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading