NOVI DRAMATIČAN SNIMAK IZ BOSNE: Akcija spasavanja muškarca OPKOLJENOG bujicama! Bacaju mu konopac, a onda...(VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci su u Buturović Polju kod Konjica imali veliku akciju

NOVI DRAMATIČAN SNIMAK IZ BOSNE: Akcija spasavanja muškarca OPKOLJENOG bujicama! Bacaju mu konopac, a onda...(VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen/Gorska Služba Spašavanja PRENJ

Obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova. Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici, javlja agencija Anadolija.

Potvrđeno je da je najmanje 14 poginulih u Jablanici, a ministar odbrane BiH rekao je da je u tom mestu nestalo oko 20 ljudi. U Fojnici je poginula starija žena.

Spasioci su u Buturović Polju kod Konjica imali veliku akciju.

Spašavali su osobu koja je ostala zarobljena.

Njegova kuća ostala je na ostrvu koji je sa svih strana bio opkoljen bujicama. Gorska Služba Spašavanja PRENJ objavila je na svom Fejsbuk nalogu snimak akcije.

 

 

Podsetimo, dr Lamija Duranović, direktorka Kantonalne bolnice "Dr Safet Mujić" u Mostaru, potvrdila je da su u prvom talasu evakuacije iz Jablanice zbrinuli četiri osobe, od kojih su dve transportovane helikopterom.

Radi se o trudnici u osmom mesecu trudnoće, koju su evakuisale ekipe Gorske službe spašavanja, a koja je, nažalost, izgubila bebu. Ona je, nažalost, trenutno, u životnoj opasnosti. Prognoze ne mogu dati, jer se radi o po život opasnim povredama - rekla je dr Duranović. za Avaz.ba

S njom je, dodala je, dovezen i njen suprug i on nije životno ugrožen.

- Nakon toga je helikopterom transportovan dečak  od 10 godina, koji ima frakture i, trenutno, ni on nije životno ugrožen, kao i jedan muškarac, koji je, za sada, stabilno - navela je ona.

Naglasila je da su u potpunosti oslobođeni svi kapaciteti ove bolnice za potrebe prijema i zbrinjavanja unesrećenih stanovnika Jablanice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading