NAJPOTRESNIJI MOMENTI TOKOM POPLAVA: Elmiru komšija umro pred očima, Lejla jedva spasila ćerku, Šerif prenoćio na drvetu

Autor:

Svet

06.10.2024

00:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi jedva izvukli živu glavu iz poplava

NAJPOTRESNIJI MOMENTI TOKOM POPLAVA: Elmiru komšija umro pred očima, Lejla jedva spasila ćerku, Šerif prenoćio na drvetu

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Strašne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu donele su i tragične priče, a oni koji su uspeli da izvuku živu glavu iz bujica u noći između četvrtka i petka otkrili su strahote kroz koje su prošli pored toga što su ostali bez svega.

U jednom trenu su nestali domovi u kojima su godinama živeli sa svojim porodicama, ali srećni su što su izvukli živu glavu, kako otkriva Elmir Beganović. Njegova porodica je uspela da se spasi i trenutno su kod sestre u Jablanici, ali će mu za ceo život ostati traumu jer mu je komšija umro pred očima.

- Najviše me je pogodila smrt jednog komšije kojeg je bujica donela do vrata moje kuće. Bio je živ skoro tri sata, a onda je izdahnuo. Nismo uspeli da ga spasimo - kaže Beganović za "Avaz".

Lejla Zalihić, meštanka Buturović Polja, jedna je od onih koji su preživeli tragediju koja ih je zadesila. Međutim, njena priča o borbi za život ledi krv u žilama.

- Ne znam koliko je sati bilo, možda pola 12. Muž, trinaestogodišnja ćerka i ja smo zaspali, a svekrva je bila na drugom spratu. Komšija nas je nazvao i rekao da pobegnemo. Izašli smo na prozor i videli da voda nadolazi. Popeli smo se na drugi sprat, a voda je sve više nadolazila. Osetili smo kad se kuća jako zaljuljala jednom, pa drugi put i treći put se srušila, a i mi smo propali zajedno s njom. Ćerka me je dozivala. Nisam mogla da dođem do nje od drva, stvari... Gurala sam ih, ronila ispod, prelazila iznad njih.. Kad sam je našla vukla sam je za sobom, preteško je bilo, čizme su bile natopljene, odeća, ali smo uspele da dođemo na obalu... - otkrila je Lejla za "Avaz" dodajući da njene svekrve i dalje nema.

Šerif iz Buturović Polja kaže da je na drvetu proveo noć.

- Popeo sam se na drvo ispred kuće. Gledao sam kako se ruše kuće komšijama. Sa obe strane je bila vode, ja sam na drvetu prenoćio dok nisu došli iz civilne zaštite i kanapom me prebacili na drugu stranu - ispričao je Šerif za "Hajat".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading