DODIKOVA STRANKA "DOBILA" ČETIRI OPOZICIONA GRADA: Ubedljiva pobeda na izborima u BiH, evo kakav rezultat je SNSD ostvarila

Autor:

Svet

07.10.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je na konferenciji za novinare kasno sinoć istakao da je SNSD osvojio vlast i u četiri mesta koja su do sada pripadala opoziciji, a to su Brod, Bileća, Sokolac i Ugljevik

DODIKOVA STRANKA "DOBILA" ČETIRI OPOZICIONA GRADA: Ubedljiva pobeda na izborima u BiH, evo kakav rezultat je SNSD ostvarila

Foto: Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Najveća partija u Skupštini grada Banjaluka, ostaje SNSD, koji je prema najnovijim podacima Centralne izborne komisije BiH, osvojio 11.234 glasa, što je 33,79 odsto od ukupnog broja glasova, nakon obrađenih 89 biračkih mesta.

Na drugom mestu je PDP, njih je podržalo 7.089 Banjalučana, odnosno 21,32 odsto ukupnih glasova.

Na trećem mestu je Socijalistička partija, dok je na četvrtom Ujedinjena Srpska.

Ovo su najnoviji podaci koje je CIK BiH objavila na svojoj veb stranici, a na osnovu 91,35 odsto obrađenih biračkih mesta za izbor gradonačelnika i načelnika gradova i opština.

Protekli lokalni izbori u BiH su istorijski za SNSD, koja je osvojila 51 lokalnu zajednicu, ocenio je predsednik te stranke i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.  

Dodik je na konferenciji za novinare kasno sinoć istakao da je SNSD osvojio vlast i u četiri mesta koja su do sada pripadala opoziciji, a to su Brod, Bileća, Sokolac i Ugljevik.

Opštine i gradovi u kojima će SNSD imati načelnike i gradonačelnike su: Brod, Bileća, Sokolac, Ugljevik, Drvar, Glamoč, Novi Grad, Oštra Luka, Kostajnica, Kozarskoj Dubici, Prijedor, Gradiška, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Petrovac, Drinić, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Јezero, Kneževo, Šipovo, Derventa, Vukosavlje, Doboj, Petrovo, Donji Žabar, Pelagićevo, Osmaci, Zvornik, Vlasenica, Milići, Šekovići, Bratunac, Srebrenica, Istočno Sarajevo, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo, Rogatica, Višegrad, Nevesinje, Foča, Novo Goražde, Rudo, Kalinovik, Trebinje, Kupres, Istočni Mostar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading