BRZA I EFIKASNA AKCIJA: Carinici zaplenili više od 3.000 kilograma kratoma

Autor:

Svet

08.10.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su nakon kontrole dokumentacije odlučili da pošiljku pregledaju, a brzi test je otkrio da ona sadrži kratom, koji potiče iz biljke latinskog imena Mitragyna speciosa, poreklom iz jugoistočne Azije

BRZA I EFIKASNA AKCIJA: Carinici zaplenili više od 3.000 kilograma kratoma

Foto: MUP

Carinici u luci Kopar otkrili su više od 3.000 kilograma kratoma, biljne supstance koja može da proizvede efekte nalik opijatima i stimulansima i koja je zabranjena u Sloveniji.

Droga je pronađena u kontejneru koji je u luku stigao 1. oktobra iz Indonezije i bila je upakovana u 120 kartonskih kutija, a pošiljka je bila namenjena jednoj zemlji članici EU, saopštila je danas Finansijska uprava Slovenije.

Carinici su nakon kontrole dokumentacije odlučili da pošiljku pregledaju, a brzi test je otkrio da ona sadrži kratom, koji potiče iz biljke latinskog imena Mitragyna speciosa, poreklom iz jugoistočne Azije, prenosi STA.

O pronalasku je obaveštena slovenačka policija koja je pokrenula istragu. Kratom je klasifikovan kao nelegalna ili kontrolisana supstanca u brojnim zemljama EU.

Slična zaplena odigrala se i prošle nedelje u Crnoj Gori.

Policija ja zaplenila oko 95 kilograma marihuane i uhapsila M. U. (20) iz Tuzi, koji se sumnjiči da je da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  

Kako je saopšteno, službenici Sektora granične policije, Stanice granične policije I Podgorica su, nakon višednevnih preduzetih aktivnosti iz svoje nadležnosti u reonu Nabom - Traboin, u Tuzima, kontrolisali vozilo i lice koje je njime upravljalo – M.U. (20) iz Tuzi.

Navodi se da je policija u prtljažiku vozila pronašli četiri veća PVC pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 95 kilograma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading