SPASILAČKI TIMOVI NASTAVLJAJU POTRAGU: Nove informacije iz Jablanice nakon katastrofalnih poplava (VIDEO)

Autor:

Svet

10.10.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na temelju prikupljenih informacija iz Operativnih centara Konjic i Jablanica većina evakuisanog stanovništva vratila svojim kućama.

SPASILAČKI TIMOVI NASTAVLJAJU POTRAGU: Nove informacije iz Jablanice nakon katastrofalnih poplava (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Spasilački timovi su od ranih jutarnjih sati nastavili potragu za stradalima na području Donje Jablanice, potvrđeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (OCCZHNK).

Na terenu su domaći spasilački timovi kao i timovi iz susednih država. Pored njih angažovan je veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lekova i saniranju nastalih šteta na ugroženom području.

- Na području Opštine Jablanica, još uvek je u prekidu snabdevanje električnom energijom. Radi se na otklanjanju kvarova. Isto je i sa snabdevanjem vodom. U pojedinim mestima u prekidu je mobilna i fiksna telefonija. I dalje su u prekidu putne komunikacije sa pojedinim naseljima na području Opštine Jablanica, kao i sa susednim opštinama. Radi se na njihovom čišćenju - naveli su iz OCCZHNK.

Na ovom području se traga još uvek za četiri osobe.

Čisti se područje oko džamije, a nekoliko automobila se je još uvek nalazi u mulju oko džamije.

Na temelju prikupljenih informacija iz Operativnih centara Konjic i Jablanica većina evakuisanog stanovništva vratila svojim kućama.

- Spasilačke ekipe i danas rade na pronalasku nestalih osoba i čišćenju terena. Osposobljavaju se za saobraćaj putni pravci na području Buturović Polja, a radi se i na popravku elektro mreže. U nekim selima još uvek nema električne energije - saopšteno je.

Put M–17 je još uvek je zatvoren za saobraćaj, osim za vozila sa dozvolom.

- Do sada je evidentirano 15 prijava štete na nepokretnoj imovini i jedna prijava štete na pokretnoj imovini. U selima Toščanica i Hudutsko došlo je do zamućenja bazena za pitku vodu, pa pripadnici Civilne zaštite u saradnji sa Crvenim krstom svakodnevno vrše dostavu vode - kažu iz OCCZHNK.

Podsetimo, u noći sa četvrtka na petak prošle nedelje, razorne poplave i klizišta zahvatile su područja Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i okolnih mesta, gde je u Hercegovačko-neretvanskoj oblasti život izgubilo 19 osoba, dok su tri osobe poginule u opštini Fojnica.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading