UPUĆEN HITAN APEL IZ DONJE JABLANICE: Iz Civilne zaštite zatražili brzu pomoć, objavljen i snimak naselja nakon sedam dana od katastrofe (VIDEO)

Autor:

Svet

11.10.2024

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dosadašnjim podacima, u poplavama i klizištima u BiH stradale su 23 osobe.

UPUĆEN HITAN APEL IZ DONJE JABLANICE: Iz Civilne zaštite zatražili brzu pomoć, objavljen i snimak naselja nakon sedam dana od katastrofe (VIDEO)

Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Iz Donje Jablanice je u petak upućen hitan apel svim onima koji u svom vlasništvu imaju velike kamione za utovar da ih spreme, kako bi pomogli u odvozu materijala, kojeg u ovom trenutku ima previše.

- Ovim putem apelujem na sve one koji imaju u svom vlasništvu velike kamione da nam ih ustupe, kako bi što pre rešili ovaj materijal iz naselja i da tako što pre dođemo do stradalih žrtava – rekao je Sabahudin Spahović, pripadnik Federalne uprave Civilne zaštite.

Potvrdio je kako se još traga za tri osobe, ali i kako je potrebna dodatna pomoć u čišćenju terena.

- U ovom trenutku imamo potrebu za 15 kamiona, ogromna je količina materijala. Utovarnih mašina imamo dovoljno, ali nam nedostaje kamiona – poručio je Spahović.

Podsetimo, prilikom pretrage terena u mestu Donja Jablanica u BiH, koje je nedavno pogođeno katastrofalnim bujičnim poplavama i klizištima, pripadnici specijalističkog tima za spasavanje iz Srbije i timova iz Republike Srpske i Crne Gore, pronađeno je još jedno telo, saopštio je juče MUP.

Kako je navedeno, telo je pronađeno tokom pretrage i raščišćavanja terena radnim mašinama. Pripadnici specijalističkog tima za spasavanje iz Sektora za vanredne situacije MUP upućeni su u BiH radi pružanja pomoći nakon bujičnih poplava i klizišta koji su pogodili centralne i južne delove te zemlje.

Telo Ernada Begovića, mladića koji je u poplavi u Jablanici spasao živote nekoliko svojih komšija, dok ga nije odnela bujica pronađeno je u četvrtak, zvanično je potvrđeno.

S ponosom ga se prisetilo Javno preduzeće "Komunalno" u Mostaru za koje je radio.

- Javno preduzeće "Komunalno" s ponosom ističe herojski i nesebičan gest našeg radnika Ernada Begovića, koji je svojim delovanjem pomagao ne samo svojoj porodici, već i komšijama i prijateljima tokom tragičnih događaja u Jablanici. Njegova požrtvovanost i humanost ostaće trajno u sećanju svih koji su ga poznavali. Kao kolektiv, stojimo uz njegovu porodicu u ovim teškim trenucima i pružaćemo joj podršku i ubuduće -  naveli su u objavi iz tog preduzeća.

 

 

 

Prema dosadašnjim podacima, u poplavama i klizištima u BiH stradale su 23 osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading