PAS IZAZVAO LOM NA LETU ZAGREB-STOKHOLM! Putnici morali da budu evakuisani, oglasila se kompanija "Kroacija Erlajns"!

Autor:

Svet

11.10.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pas se u skladu sa regulativom prevozio u prtljažniku, ali se ubrzo nakon ukrcavanja oslobodio iz svog kaveza

PAS IZAZVAO LOM NA LETU ZAGREB-STOKHOLM! Putnici morali da budu evakuisani, oglasila se kompanija "Kroacija Erlajns"!

Foto: pixabay.com, youtube/printscreen/TV Dalmacija

Jedan pas izazvao je pravi haos u avionu "Kroacije Erlajns" na letu Zagreb-Stokholm.

Prema podacima kojima raspolaže AvioRadar, 30. septembra na redovnom letu za Stokholm, dogodio se incident u kojem je pas oštetio prtljažni prostor Erbasa A319.

Naime, pas se u skladu sa regulativom prevozio u prtljažniku, ali se ubrzo nakon ukrcavanja oslobodio iz svog kaveza. Prilikom rulanja, posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru te je avion vraćen, a putnici su iskrcani i prebačeni u drugi avion. Uvidom u štetu koju je pas napravio, avio kompanija je odlučila da avion povuče iz saobraćaja i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamenili oštećeni delovi.

Hrvatska avio kompanija je potvrdila da se incident dogodio i da se trenutno utvrđuje kako je došlo do incidenta.

- U toku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja s psom u prtljažnom prostoru aviona uoči redovnog leta OU486 Zagreb – Stokholm 30. septembra ove godine. Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prevoza psa na letu OU486 Zagreb – Stokholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prevozu životinja u avionu - saopšteno je i dodato:

- Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru aviona planiranog za let OU486, donesena je odluka da se on preventivno povuče iz saobraćaja i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svog krajnjeg odredišta našim zamenskim avionom.

Airbus A319 još uvek se nalazi na tehničkom pregledu, navedeno je.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading