HOROR U PRESTONICI: Devojčica preminula posle vađenja zuba! Oglasio se i Klinički centar, CEO BALKAN JE U ŠOKU

Autor:

Svet

16.10.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaestogodišnjakinja je preminula u KCUS u utorak, nakon što je pretrpela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji.

HOROR U PRESTONICI: Devojčica preminula posle vađenja zuba! Oglasio se i Klinički centar, CEO BALKAN JE U ŠOKU

Foto: društvene mreže

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) najavio je da će zatražiti da se izvrši stručni nadzor da bi se utvrdio uzrok smrti 16-godišnjakinje nakon neadekvatnog tretiranja zuba.

- Za nas profesionalce, smrt ma kako bili pripremljeni na to, je teška, pogotovo kada se radi o životu mlade osobe. Zbog toga je menadžment KCUS i ministarstvo zdravstva KS zatražilo da se izvrši unutrašnji stručni nadzor nad lečenjem preminule pacijentkinje kako bi se utvrdile sve činjenice i kompletan tok lečenja - saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Šesnaestogodišnja devojka preminula je u KCUS juče nakon što je pretrpela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Federalni mediji su preneli da je devojčica u pratnji roditelja zatražila stomatološku pomoć zbog intenzivne zubobolje.  

Nakon što je neadekvatno tretiran zub u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala. Gnoj iz zuba proširio se niz vrat i izazvao ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse i smrt pacijentkinje, nakon što je u kritičnom stanju prebačena hitno u KCUS.

U emotivnoj objavi, majka tinejdžerke Dž. D. oprostila se od svoje voljene ćerke, koja je izgubila život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon teških komplikacija tokom stomatološkog zahvata.

Pupoljak moj se vratio Gospodaru. Gospodaru moj, molim te mom, detetu podari najlepše mesto u dženetu. Zauvek u majkinom srcu i majkinim dovama - stoji u objavi.

Sarajevom je odjeknula vest o njenom prerano okončanom životu, dok su se od tinejdžerke oprostili brojni prijatelji, kolege i poznanici koji su izrazili saučešće porodici.

Društvene mreže preplavljene su porukama tuge i sećanjima na zajedničke trenutke koje su mnogi podelili sa njom, ukazujući na dubok trag koji je ostavila u srcima svih koji su je poznavali, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading