DOJAVA O BOMBI U ŠKOLI: Uhapšena devojka (19)

Autor:

Svet

19.10.2024

00:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preduzetim radnjama utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi

DOJAVA O BOMBI U ŠKOLI: Uhapšena devojka (19)

Foto: youtube.com/AVAZ TV

Policija BiH na terenu

Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici danas je primila anonimnu dojavu da je u prostorijama Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" Zenica postavljena eksplozivna naprava.

Na lice mesta odmah su izašli policijski službenici koji su preduzeli hitne aktivnosti na osiguranju lica mesta, kao i evakuaciji učenika i školskog osoblja, nakon čega je izvršen detaljan kontradiverzioni pregled svih prostorija škole. Preduzetim radnjama utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi, piše Avaz.

Preduzete aktivnosti

Paralelno sa navedenim postupanjem, službenici Odseka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su preduzimali intenzivne mere i radnje na utvrđivanju identiteta osobe koja je izvršila predmetnu dojavu. Kao rezultat preduzetih aktivnosti, došlo se do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog dela može dovesti ženska osoba, inicijala B.F., rođena 2005. godine, iz Zenice, koja je locirana od strane policijskih službenika i lišena slobode.

Nad istom je zavedena kriminalistička obrada, te će biti ispitana u svojstvu osumnjičenog lica na okolnosti izvršenja krivičnog djela "Lažno prijavljivanje" iz člana 347. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Poruka roditeljima

- Ova uspešna policijska akcija je rezultat koordiniranih aktivnosti preduzetih u saradnji i uz podršku Obaveštajno- sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Sa ciljem sprečavanja ovakvih slučajeva, ovom prilikom posebno ukazujemo roditeljima na njihovu obavezu dužnog staranja o maloletnoj deci, kao i na potrebu stalnog nadzora nad istim. 

Posebno naglašavamo da su ovakve radnje maloletnika nezakonite, te da će policijski službenici ove uprave policije u svim slučajevima kada utvrde da je maloletnik izvršio lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi, protiv istog nadležnom tužilaštvu dostaviti izveštaj zbog počinjenog krivičnog dela "Lažno prijavljivanje" iz člana 347. Krivičnog zakona FBiH - saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading