VODA MU SVE ODNELA, ČAK I SLUŠNI APARAT! Marinko preživeo poplave, ali mu srce prepuko od tuge! "OTIŠLE SU NJEGOVE LUKE, PA JE MORAO I ON"!

Autor:

Svet

19.10.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo srce nije uspelo izdržati sve ovo, izgubio je sve što je u životu pravio, gradio, čuvao, a bio je dobri čuvar celog sela, napisala je njegova ćerka.

VODA MU SVE ODNELA, ČAK I SLUŠNI APARAT! Marinko preživeo poplave, ali mu srce prepuko od tuge! "OTIŠLE SU NJEGOVE LUKE, PA JE MORAO I ON"!

Foto: Facebook/Pomozi.ba

Marinko Oroz iz sela Luke s područja Fojnice je preživio poplave koje su ovo mesto nedavno zahvatile, ali njegovo srce nije izdržalo bol.

 

Srceparajuću i izuzetno emotivnu poruku je objavila organizacija Pomozi.ba, koja je prenela poruku njegove kćerke Vanje, ali i post koji je objavila njegova sugrađanka Matea Alikadić.

 

- Njegovo srce nije uspelo izdržati sve ovo, izgubio je sve što je u životu pravio, gradio, čuvao, a bio je dobri čuvar celog sela. Otišle su njegove Luke pa je morao otići i on s njima. Nadam se da će mama biti jača, da će ona izdržati i da će se jednog dana vratiti u svoju kućicu i da ćemo svi zajedno ispuniti njegovu želju. Videla sam da vam je svima postao drag u ovih par dana, a i on je to osetio i bio je sretan što ima toliko ljudi koji su došli pomoći, pa se u ime nas zahvalite celoj vašoj ekipi Pomozi.ba - napisala je njegova kćerka Vanja volonteru Kerimu.

A zašto Kerimu? Zato jer je on upravo bio poput dobrog čuvara Marinka, što se da zaključiti i iz posta Alikadić.

- A čija si ono, ne mogu poznat, upita me pre deset dana dok krajičkom oka nadgleda izvlačenje drva sa, što se pre nekoliko dana zvalo, ulaza u dvorište. Mate i Katice Oroz, ponosno mu rekoh. Gleda u mene i ne reagira. Prilazi Ružica i glasnije ponovi, a on razvuče osmeh i kaže: Bogati rođak ne bih te nikad prepoznao. Sedosmo ispred kuće, unutra sve uništeno, oni još uvek vidno potreseni. Kaže odnela mi voda sve pa i slušni aparat. Ništa ne čujem, a taman sam našao onaj što mi odgovara. Skoči sa stolice jer upravo seku drvo koje, očito, nisu smeli dirati. Malo nagalami, vrati se i sede kao da ništa nije bilo. Kerim, iz Pomozi.ba sedi i kaže mu, eto mene sutra sa aparatom samo reci koji je. Opet razvuče osmeh dok se pokušava setiti. Setio se, a on i Kerim dogovoriše susret opet sutra. I prolazili su dani, a oni su tražili odgovarajući aparat. Danas su ga našli. Ali sat i po vremena kasno. Nije dočekao aparat, srce ga je izdalo. Kerime, hvala ti u ime svih nas na trudu. Dragi Marinko, neka ti je laka zemlja! Počivaj u miru - navodi se.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading